Hírek, Külföld

Koronavírus: brutális új rekord a cseheknél az új fertőzöttek számában

Minden eddiginél jóval több, 4457 új koronavírus-fertőzöttet mutattak ki Csehországban kedden. Ez a szám majdnem 700-zal nagyobb, mint az eddigi, múlt pénteki rekord – derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján szerda reggel nyilvánosságra hozott statisztikából.

 

 

 




 

A járvány március eleji felbukkanása óta már több mint 90 ezer igazolt fertőzöttet regisztráltak Csehországban. Kedden 13-an haltak meg a koronavírus miatt, ezzel a halálos áldozatok száma 794-re nőtt. Az aktív fertőzöttek száma 40 400, közülük 1387-et kórházban kezelnek, a többieknél a betegség enyhe lefolyású. Jelenleg 326 beteg állapota súlyos, ők lélegeztetőgépre szorulnak.

Az elvégzett napi tesztek száma 20-25 ezerre emelkedett, a szűrések mintegy 20 százaléka igazolja a fertőzést. Az Európai Unión belül az utóbbi időben Csehországban emelkedik a leggyorsabban a fertőzöttek napi száma. A nemzetközi statisztikák azt mutatják, hogy az utóbbi két hétben Csehországban százezer lakosra 326,8 igazolt fertőzött esik. A második helyen Spanyolország áll 302,4 fertőzöttel, míg a harmadikon Hollandia 257-tel.

Roman Prymula cseh egészségügyi miniszter jelezte, hogy a járvány miatt még a héten további óvintézkedéseket foganatosítanak.

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?