Celeb / Híresség

Hajós András az SZFE-demonstráción: Ha apáék ilyen tökösek lettek volna 20-30 éve, lehet, hogy nektek most nem kéne

Miután a leköszönő vezetőség közreműködésével meggyújtották az egyetemi autonómiáért égő lángot a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai és sztrájkoló dolgozói, az SZFE-sek a fővárosi egyetemekre továbbadták „a szabad felsőoktatás lángját”, Debrecenbe, Pécsre, Kaposvárra, Szegedre és Egerbe pedig fáklyás váltófutás indult szombaton. A résztvevők vasárnap délután érkeztek be az egyetemi városokba, a budapesti Szabadság téren pedig ezzel egy időben egy zenés demonstrációt tartanak.

 

 

 




 

A rendezvényt Hajós András nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy megfigyelte, mindig vannak olyan felnőttek, akik a gyerekek fölé hajolva sziszegnek.

Ezek az átlagosnál kicsit tehetségesebb sziszegők azt érzik, hogy elvettek tőlük valamit, amik jogukban áll visszavenni. Most valakik az egyetem fölé hajolnak és sziszegnek. Aztán fenyegetnek, letiltanak. És jönnek erővel, pénzzel, paripával, kancellárral. Nem kell tőlük félni, nem ilyenek az igazi felnőttek

– mondta Hajós, aki nem csak az SZFE-sekhez szólt, hanem minden magyar diákhoz:

Ha apáék ilyen tökösek lettek volna 20-30 éve, lehet, hogy nektek most nem kéne. De ez most a ti jövőtök, és apa azt üzeni, hogy nincs veletek semmi baj, sőt.

Hajós András teljes beszéde itt látható 1:10-től. A demonstráción felszólal többek között Závada Péter, Kemény Lili és Grecsó Krisztián és fellép Harcsa Veronika, a Ricsárdgír zenekar is.

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?