Belföld, Hírek

Koronavírus: volt olyan magyar fertőzött, akit 60 napon keresztül tartottak az intenzív osztályon

Figyelmeztetést adott ki a Dél-Pesti Centrumkórház főigazgatója, miszerint a gondoltnál súlyosabb, több szerv károsodását okozó gyulladást okozhatnak a Covid-fertőzés szövődményei.

 

 

 




 

ályi-Nagy István, a súlyos koronavírus-betegek kezelésére első helyen kijelölt Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója szerint ez nem egy szimpla tüdőgyulladás, a fertőzés szövődményeként ugyanis több szerv károsodását okozó gyulladás alakulhat ki – írja a HVG.

A főigazgató kitért arra, hogy az eddig ellátott 689 páciens közül százkilencen kerültek intenzív osztályra, és szinte mindenkit lélegeztetni kellett, 95 százalékukat gép által.

Beszámolt arról, hogy az intenzív osztályon átlagosan 35-40 nap a kezelési idő, a két szélsőérték 21 és 60 nap volt. Az innovatív terápiák hatására mindazonáltal lényegesen lerövidül a lélegeztetés ideje, sok betegüket viszonylag hamar le tudták venni a gépről. A főigazgató külön kiemelte, hogy mivel az idősebb emberek szervei már elhasználódottabbak, ezért válnak főként ők a járvány áldozataivá. Ha pedig ehhez még valamilyen krónikus betegség is társul, tovább csökken a túlélés esélye.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?