Állat, Külföld

Szívszorító látvány: a turisták hiánya miatt éheznek az etetéshez szokott szarvasok egy japán városban – megrázó fotók

Megdöbbentő következményekkel jár a koronavírus-járvány egy japán városban, Narában, ahol a turisták hiánya miatt éheznek a szarvasok.

 

 

 




 

Az Osakához közeli Nara egyik parkjában élő szarvasokat a világjárvány kitörése előtt rendszerint a turisták látták el élelemmel, így többek közt puffasztott rizzsel és különféle kekszekkel. A világjárvány okozta korlátozások miatt azonban az utóbbi hónapokban a korábbi 13 millióról mindössze néhány ezerre csökkent a külföldről érkezők száma a városban, így az etetéshez szokott szarvasok is éhezni kezdtek.

Megfigyelések szerint az állatok közül alig néhánynak sikerült visszaszokni a legelésre és önfenntartásra, a többség viszont a tápanyagdús rizskarikák függőjévé vált. A Hokkaido egyetem vadállatokat kutató professzora, Shirow Tachizawa ezzel kapcsolatban elmondta, a turistáknak köszönhetően a szarvasok korábban csaknem 200 rizskarikát ettek meg naponta, emiatt annyira hozzászoktak a rendszeres az élelemhez, hogy most csak nagy nehézségek árán alkalmazkodnak és szoknak vissza arra, hogy saját magukat kell ellátniuk.

Az elmúlt időszakban ezért az állatok csontsoványra fogytak, sőt, nemrégiben a város utcáit is elárasztották élelem után kutatva. A helyi lakosok most attól tartanak, hogy hamarosan a több mint 140 éves parkban élő csaknem 900 szarvas is a pandémia áldozatává válhat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?