Celeb / Híresség

„47 kilósra fogytam és nem mertem kimenni az utcára” – Tóth Gabi őszintén beszélt pánikbetegségéről

Az énekesnő egy élő videóban mesélte el az első pánikrohamát és a legdurvább időszakáról is beszélt.

 

 

 




 

Tóth Gabi az Instagram-oldalán egy élő videóban beszélt a pánikbetegségéről, ami az utóbbi időben a járványhelyzet miatt ismét visszatért. Az énekesnő elmondta, hogy keményen küzd ezzel, és szakemberek segítségével foglalkozik magával, aminek köszönhetően egyre jobb a helyzet, de a pánikbetegség nem egy egyszerű dolog.

Az énekesnő beszélt arról is, hogy 2002-ben volt az első pánikrohama, ekkor még nem nagyon tudták, hogy mi ez és olyan mentális betegségként kezelték, amire mindenkinek egyből gyógyszereket adtak.

„Az első pánikrohamom egy táncostársam elvesztése által jött ki. 14 éves voltam és volt egy táncostársam, aki hazament a táncpróbáról és összeesett és meghalt 17 évesen szívelégtelenségben. És ez nekem egy olyan trauma volt, hogy fiatalon, egészségesen, még a próbán ott táncolt és semmi baja nem volt, és akkor egyszer csak egy fél óra múlva már nincs az élete. (…) Eltelt kb. 3 hét otthon, Tapolcán ültünk, bementünk a táncos barátaimmal egy étterembe, ettünk egy valamit, nem tudom, és egyszer csak azt éreztem, hogy úristen én mindjárt meg fogok halni. Nem kapok levegőt, úgy éreztem, hogy a mellkasomra ráültek, zsibbadt a kezem” – mesélte Tóth Gabi, akit ezután kórházba vittek, de kiderült, hogy semmi baja. Elvitték egy pszichológushoz és akkor tudta meg, hogy ez egy pánikroham volt.

Az énekesnő azt is elmondta, hogy csak akkor kapott komolyabb segítséget, amikor már Budapestre költözött. A pánikbetegsége azonban addigra már egyre durvább volt, így elég komoly terápiát kellett nála alkalmazni, ugyanakkor mindig próbálta ennek a lelki okait keresni és feloldani a blokkokat magában.

„De el lehet jutni arra az állapotra is, amibe én is voltam, hogy 47 kilósra fogytam és nem mertem kimenni az utcára és nem mertem vezetni. Ez a pánikbetegség már egy úgynevezett agorafóbiába ment át” – mesélte az énekesnő, aki próbálta minél pontosabban elmondani milyen tünetek jellemzik a pánikbetegséget, neki milyen tapasztalatai voltak és mi segíthet abban, hogy le tudják küzdeni ezt vagy csak elfogadni és megtanulni együtt élni a betegséggel.

Azt is elmesélte, hogy 2011-ben volt pár hónap amikor annyira rosszul volt, hogy csak úgy tudott fellépésre járni, hogyha a családja elkísérte. Ekkor lépett fel az X-Faktor színpadán is, mint vendégelőadó.

„Iszonyat durva pánikrohamokkal kellett színpadra állnom, amiből senki nem látott semmit és hát akkoriban még arra is bíztattak, hogy ne beszéljek és ne mutassam, nehogy elijesszem a szervezőket vagy nehogy elijesszek bárkit, hogy nekem ilyenem van. És kb. fél évig így dolgoztam, mentem és voltam újságok címlapján vagy a tévéműsorokban. Például az X-faktoros fellépésem előtt is a vécében zokogtam, hogy nekem ki kell állnom, és nem bírok, mert nem kapok levegőt és mert azt érzem, hogy el fogok ájulni” – fogalmazott az énekesnő, aki azt is hozzátette, hogy elképesztő, de addig, amíg ő belül küszködött, kívülről semmi nem látszott.

Tóth Gabi azért mesélte el a történetét, hogy másokon segíthessen és erőt adjon azoknak, akik a betegséggel küzdenek. Emellett pedig azoknak is adott tanácsot, akik kívülről látnak egy pánikrohamot.




A teljes videót itt tudod megnézni:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Random live… ❤️

tothgabi (@tothgabi) által megosztott bejegyzés,


 

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?