Celeb / Híresség

„Nem élném túl, ha Győzőt börtönre ítélnék” – Gárpár Bea teljesen kétségbeesett: évekre elveszítheti a férjét

Balassagyarmat — Vádlottként állt a bíróság elé Gáspár Győző (46) költségvetési csalás miatt. Mivel az ügyben akár több év börtönt is kaphat a showman, így érthető, hogy Győző péntek reggel bizonytalansággal telve érkezett meg a bíróságra, mert fél, hogy börtönbe juthat.

 

 

 




 

– Az egyik ügyben pénzbüntetést, a másikban börtönbüntetést kért rám az ügyész. A két ügyet egyesítette a bíróság, és majd ők döntenek arról, mi lesz az ítélet. Holott én nem követtem el semmit, és még azt a pénzt is befizettem, amit el sem csaltam soha. Három éve játszanak velem, mint egy utolsó kutyával. Három éve, amikor a kommandósok lerohantak minket, kihallgattak, feldúlták az életünket, azóta nincs nyugtunk – kezdte a Blikknek Győző.

Az ügy lényege, hogy a korábban létrehozott családi vállakozás az ügyészség szerint nem adózott megfelelően, valamint olyan költségeket számoltak el a cég számára, amelyek valójában Győző személyes kiadásai volt.

Ám ha ez még nem lenne elég, egy másik ügye miatt most összevont tárgyaláson kell felelnie a Romantic frontemberének. A másik eljárásban a vád szerint Győző és testvére, Zsolti (44) luxusgépjárműveket szereztek meg külföldi cégeknek, ám azokat ténylegesen a családtagok használták, áfát pedig nem fizettek utánuk. A két ügyben közel 100 millió forint a kárebből összesen 56 millió forint volt az, amely Győző számlájára írható, ám ezeket befizette, jórészt kölcsönökből.

– Egyszerűen nem értem, mit keresek itt a bíróságon. Nem követtem el semmit, nem csaltam, nem loptam, ezt be is fogom bizonyítani. Majdnem 60 millió forintot befizettem már, pedig nem loptam el azt a pénzt korábban. Mégis, azt akartam, hogy vége legyen ennek az egésznek, azért utaltuk át az összeget – mondta a showman.

Mint azt korábban megírtuk, a Balassagyarmati Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat Győző és társai ellen. Az énekessel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozták a családi céges ügy kapcsán. Jelentős vagyoni hátrány okozása esetén egy kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztés is kiszabható. A hatályos jogszabályok szerint Győző legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhatna. Lapunk úgy tudja, az ügyészség indítványozta továbbá, hogy a bíróság rendelje el a 2013-ban adócsalás miatt kiszabott 1 év 8 hónapos büntetés letöltését is. Ennek végrehajtását akkor 3 évre felfüggesztették, ám a vád szerint a jelenleg vizsgált bűncselekményt ez idő alatt követte el, így az ügyészség indítványozta annak végrehajtását is.




– A korábbi felfüggesztett börtönbüntetés végrehajthatósága 2021 őszén lejár, így ha addig nem születik az ügyben jogerős ítélet, akkor Győzőnek nem kell letöltenie a kiszabott büntetést – mondta lapunknak dr. Erdei Zoltán, Győző védője.

Nem csak Győzőt, de a családját is nagyon megviseli a tárgyalás. Felesége, Bea asszony (46) félti a férjét attól, mi vár még rá a bíróságon.

– Nem élném túl, ha Győzőt börtönre ítélnék. Ő a férjem, és tudom, hogy nem követett el semmi rosszat. Nem tudom, mennyi megpróbáltatás vár még ránk, de az biztos, hogy mi családként összetartunk, és a végsőkig küzdünk az igazunkért – mondta Bea.

Gáspár Győző a bírósági vallomásában elmondta, hogy az ügy tönkretette a gyermekei jövőjét is.

Evelin (26) diplomatának készült, nemrégiben felvételt nyert volna egy neves intézménybe is, ám mikor kiderült, hogy az édesapja vádlott egy ügyben, eltanácsolták a lányt.

Hozzáadódik a büntetés

– Amikor az első ítéletet meghozzák, és felfüggesztett szabadságvesztésre ítélik a vádlottat, az ő büntetése felfüggesztés hatálya alatt áll, azaz a végrehajtás nem valósul meg. Amennyiben ennek időtartama alatt ismételten végrehajtandó szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követ el, úgy a felfüggesztés hatálya és indoka megszűnik – mondta dr. Szilágyi Roland, az ügytől független ügyvéd.

Ilyen ügyei voltak még

Gáspár Győzőnek nem először gyűlik meg a baja a törvénnyel. Előző adócsalási ügye évekig húzódott, végül 2013-ban született benne ítélet: egy év nyolc hónapot kapott, de a büntetést felfüggesztették. 2017-ben azért hallgatták ki az adóhatóság nyomozói, mert 50 millió forintot vett fel a bankból készpénzben az édesapja által vezetett gazdasági társaság számlájáról, viszont az összeget nem gazdálkodásra, hanem „családja életvitelének biztosítására használta fel”. Ezt az eljárást végül 2019-ben megszüntették, mivel nem volt megállapítható a bűncselekmény elkövetése.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?