Hírek

A WHO szerint ekkor ugorhatnak meg igazán a halálozási számok Európában

Emelkedhet a Covid-19 halálos áldozatainak a száma ősszel Európában, mondta hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális irodájának vezetője – írja az MTI.

 

 

 




 

Hans Kluge, a WHO Europe igazgatója szerint Európában is egyre több megbetegedést regisztrálnak, ezért több halálozásra is számít. A szakértő szerint októberben és novemberben fordulnak majd „igazán rosszra” a dolgok, ezért az egészségügyi világszervezet európai tagjai hétfőn és kedden tárgyalnak majd a középtávú reakciókról. A konferencián a WHO a következő öt év vírusügyi stratégiájáról dönt majd.

Október és november nehezebb lesz, magasabb halálozási arány vár ránk

— jelentette ki a szakember, hozzátéve azt is, hogy biztos benne, hogy a járvány „valamikor véget fog érni”.

Ugyanakkor azt is leszögezve, hogy korántsem biztos, hogy az oltóanyag elkészülte egyben a járvány végét jelenti majd. „Még azt sem tudjuk, vajon mindenkinél hatásos lesz-e a vakcina. A jelenlegi tudásunk szerint vannak, akiknél igen, másoknál viszont nem” — mondta Kluge, és hozzátette, hogy az eltérő vakcinák rendelése pedig logisztikai rémálomhoz vezethet.

A járványnak akkor lesz vége, amikor megtanulunk együtt élni vele, mint egy közösség. Ez pedig rajtunk múlik

— mondta.

Kluge szerint nem a vakcina, hanem a közös cselekvés a világjárvány legjobb ellenszere (ebben persze az oltás is szerepet játszik majd, ha végre kifejlesztik). A WHO Europe 70. alkalommal megrendezett konferenciáján ennek megfelelően az európai egészségügy és az országok közötti együttműködés általános fejlesztéséről is szó lesz.

 

 

 

 

forrás: noizz.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?