Belföld, Hírek

Szijjártó: Magyarországnak minden esélye megvan, hogy az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozzon

Magyarországnak, a magyar gazdaságnak minden esélye megvan, hogy az éppen kialakuló új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozzon – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

 

 

 




 

A tárcavezető hivatalában fogadta Liam Fox brit parlamenti képviselőt, majd közös sajtótájékoztatójukon kiemelte: ehhez az kell, hogy a létrejövő új rendszer korlátozásmentes, szabad és tisztességes legyen, hogy a magyar vállalatok korlátozásmentesen vehessenek részt a versenyben. Ezért fontos, hogy a Kereskedelmi Világszervezetnek (WTO) olyan vezetője legyen, aki hazájában komoly kormányzati pozíciót töltött be, komoly politikai tapasztalattal rendelkezik, és Liam Fox ilyen – magyarázta. (Liam Fox volt brit külkereskedelmi minisztert Nagy-Britannia jelölte a WTO főigazgatói posztjára.)

Liam Fox hangsúlyozta: a WTO rendkívül fontos szerepet tölt be a globális kereskedelem alakításában, de jelenleg súlyos, politikai jellegű problémákkal küzd. A világkereskedelem jövőjét a szabadkereskedelem jelenti, a szervezetnek is ennek érdekében kell dolgoznia – jelentette ki.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?