Belföld, Hírek

Orbán Viktor szombat esti bejelentése a járványhelyzetről – mindenkit érint

Szombaton kora este tette közzé Orbán Viktor, hogy este 20 órakor az M1 csatornán fog bejelentkezni.

 

 

 




 

Orbán Viktor ma reggel az Operatív törzs ülésén kezdett, és után azt mondta, a szerdai kormányülésen döntéseket fognak hozni arról, hogyan kényszerítsék ki, akár szankciókkal is a maszkhasználatot. Beszélt az iskolák és az egészségügy helyzetéről, majd elindult a járvány okozta gazdasági kérdésekről szóló tárgyalásra.

Orbán Viktor szombat esti tájékoztatóján várhatóan ezekről a témákról is beszél majd, cikkünket folyamatosan frissítjük!

Mint kiderült, Orbán Viktor interjút adott a történésekről. Azt mondta, maga is folyamatosan figyeli a számokat és úgy véli, a napi megbetegedések száma lehet még több is. A védekezés sikerét az fogja mutatni, mennyi életet sikerül megmenteni ebben a második hullámban.

A veszélyhelyzetben védekezni kell, és védekezni kell most is. A védekezéshez haditerv kell, ez volt tavasszal és van most is, két különböző haditervről van szó. Tavasszal ismeretlen ellenséggel álltunk szemben, mostanra kiismertük. Tavasszal az egészségügyi rendszerek Európában nem volt felkészítve arra, hogy helytálljon, és Magyarországon is kellett izgulni, de a magyar egészségügyi rendszer kiállta a próbát.

Most fel lehetett készülni, nyertünk néhány hónapot. a nemzeti konzultációból tudjuk, mit akarnak, mit remélnek az emberek, mit mondanak, hogy irányítsuk a védekezést, és ez nagy nyugalmat ad. Tavaszhoz képest most sokkal nyugodtabb vagyok és valószínűleg magabiztosabb is.

A nemzeti konzultáció eredménye az, hogy az emberek azt akarják: Magyarországnak működnie kell, ne engedje megbénítani az országot a vírus.

Ma bármelyik anya, vagy dolgozó, munkás aggódik, hogy ne kelljen lezárni az országot, mert akkor nincs munka, nincs iskola óvoda, digitális oktatásra kell átállni, és nem biztos, hogy a család tartalékai elegek lesznek.

Ezért olyan haditervet kellett összerakni, amely megvédi az emberéleteket, és a gazdaságot sem bénítja meg.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?