Érdekes

Tudod, miért van vonalkód a forgalmidban? Megmutatjuk!

Talán észre sem vetted eddig, hogy szerepel egy vonalkód a forgalmi engedélyekben, de ha figyelmesebb voltál és már feltűnt a dolog, valószínűleg akkor sem fordult meg a fejedben, hogy mire lehet ez jó valójában.

 

 

 




 

Nos ez a vonalkód megegyezik azzal a kóddal, ami a szélvédő sarkában van felragasztva. A műszaki vizsgával és az eredetiség vizsgálattal összevetve ez a vonalkód bizonyítja a hitelességet, amely a jármű, a rendszám és a forgalmi engedély összetartozását igazolhatja a különféle hatósági eljárások, vizsgálatok során.

Amennyiben elhagynád a rendszámot, vagy megsérült és újat szeretnél

Az új típusú rendszámtábla utángyártása kizárólag a regisztrációs matrica megléte esetén engedélyezhető. Ez esetben az ügyfél a rendszámtábla utángyártására vonatkozó kérelmével egyidejűleg nyilatkozik a közlekedési igazgatási hatóságnál a regisztrációs matrica meglétéről és sértetlenségéről. A közlekedési igazgatási hatóság a forgalmi engedélyen szereplő regisztrációs matrica vonalkódja vagy az ügyfél nyilatkozata alapján engedélyezi az utángyártást. Engedélyezés hiányában csak átrendszámozás lehetséges.

Autópálya matrica vásárlás

Amennyiben nem SMS-ben kérsz matricát az autódra, hanem például egy benzinkúton vásárolnád azt meg, akkor a kérheted a pénztárost, hogy a “bélaelemérjázmin hétkilenckettőzés” helyett simán csak lecsippantsd a forgalmidon lévő vonalkódot, mint egy dobozos üdítőt, és már ott is figyel a rendszámod az e-matricán.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?