Belföld, Hírek

Figyelmeztetést adtak ki a fél országra a zivatarok miatt

A zivatarok közelében viharos széllökések is lehetnek.

 

 

 




 

Hétfőn szakadozott felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, a Dunától keletre valószínű szórványosan záporeső, helyenként zivatar – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északi, északkeleti szelet elsősorban a Dunántúl északi felén és a Zemplén térségében kísérik erős lökések, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek, majd este mérséklődni kezd a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 23 és 28 fok között alakul, de az Alpokalján 1-2 fokkal hűvösebb, délkeleten melegebb várható.

Zivatarveszély miatt Pest, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Este északnyugat felől csökken a felhőzet, reggelre nagy területen kiderül az ég, de délen, délnyugaton és a középső országrészben még maradhatnak felhős területek is. Késő este északkeleten még előfordulhat zápor, zivatar, majd ott is megszűnik a csapadék. Az északi, északkeleti szelet az Alföld északi részén és a Zemplén térségében kísérhetik még erős, majd élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.

Kedden az eleinte még felhősebb déli és középső tájak fölött is kiderül délelőtt az ég, és az ország nagy részén zavartalan napsütés várható, csak északkeleten, északon jelenhetnek meg kevés fátyolfelhő délután. Csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél tovább mérséklődik, majd estére változó irányúra vált. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Szerdán derült vagy gyengén felhős lesz az ég, sok napsütésre számíthatunk. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?