Belföld, Hírek

Maruzsa: további iskolabezárásokra kell számítani a járvány terjedése miatt

Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár szerint bár az új tanév a járvány miatt kialakult helyzet ellenére nyugodt körülmények között indult el, a fertőzés terjedése okán számítani kell a további rendkívüli intézkedésekre.

 

 

 

 




 

Ahogy azt a Blikk is megírta, szeptember 1-jén mintegy másfél millió iskolás és óvodás hagyományos munkarendben kezdte meg az új tanévet országszerte. A tanévkezdés Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetnek megfelelően, de nyugodt körülmények között indult el mindenhol. Két iskolában és két óvodában viszont rendkívüli szünetet kellett elrendelni.

Az államtitkár az ATV Híradónak elmondta, számítanak arra, hogy a későbbiekben is szükség lesz hasonló, a járványügyi protokollnak megfelelő intézkedésekre. Ebben az esetben, ha kell, rendkívüli szünetet rendelnek el vagy, ha egy településen látványosan elindul a járvány terjedése, ismét bevezetik a digitális munkarendet.

Ezeket a szükséges intézkedéseket viszont az államtitkár szerint minden esetben egyedi mérlegelés alapján hozzák majd meg. Abban az esetben viszont, ha változik a járványhelyzet, a kormány is változtathat az érvényben lévő protokollon – írja az atv.hu.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?