Belföld, Hírek

Halálos mennyiségű fájdalomcsillapítót adtak be egy betegnek a János kórházba, pénzbüntetést kaptak

Az öt éve történt esetben még egy másik eljárás is indul.

 

 

 




 

ó jogán a bíróságon az az orvos, akit most egy kollégájával és egy ápolóval együtt egy idős beteg halála miatt pénzbírságra ítéltek Budapesten.

A 87 éves szívbeteg nőt 2015-ben vitték be a János Kórházba. A kardiológián kapott gyógyszerektől jobban lett, így átkerült a belgyógyászatra. Később azonban fájdalmai miatt kiabált. A bíróság szerint a délutáni ügyeletes orvos gyógyszert adott neki, de hibázott. Az asszonynak később is fájdalmai voltak, ezért az ápoló egy újabb adag gyógyszert adott be neki, de erről nem szólt senkinek. Mivel a beteg nem lett jobban, a nővér hívta az ügyeletes orvost, aki épp máshol volt, ezért telefonon át mondta, hogy adjon be gyógyszert a nőnek. Így megint újabb adagot kapott a beteg, ami már halálos dózis volt számára.

A bíróság szerint az asszony azért kapott halálos mennyiségű fájdalomcsillapítót 5 éve a János kórházban, mert az egyik orvos és az ápoló nem jelezte munkatársainak, hogy ők már beadtak neki egy adag gyógyszert.

A bíróság első fokon pénzbírságra ítélte őket: az ápolónak 320 ezer forintot kell fizetnie. A délutános orvos 500, az éjszakai ügyeletes 400 ezer forintos büntetést kapott.

Az asszony halálának ügyében újabb eljárás indult, mert a gyanú szerint el akarták tusolni az ügy körülményeit.

 

 

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?