Érdekes

Megerősítve: Se töltőt, se fülest nem ad majd az Apple az iPhone 12-höz

A napokban újabb forrás erősítette meg a PC Fórum oldalain már hónapokkal ezelőtt megjelent hírt, ami szerint az Apple a korábbiaknál jelentősen kevesebb dolgot fog belepakolni idén bemutatásra kerülő okostelefonjai dobozába. A héten ugyanis a TrendForce is azt írta: az Apple valóban nem fog sem fülest, de még csak töltőt sem adni az iPhone 12-k mellé, hanem azokat az almás rajongóknak külön, plusz pénzért kell majd a készülékekhez megvenniük.

 

 

 
 

A dolog hátterében a korábban írt megfontolások állnak: nevezetesen az, hogy az 5G-s technológia beépítése az új iPhone-okba jelentősen megnövelte azok gyártási költségeit, amely mellett az Apple csak akkor tudja – egyébként igen vastag – profitszintjét megőrizni, ha vagy növeli a készülékek árát, vagy más helyen viszont bespórolja azokon. Az almás vállalat a jelek szerint az utóbbi mellett döntött az említett kiegészítők elhagyásával – így valószínű, hogy az iPhone 12-k is a megszokott áron érkezhetnek majd, viszont immár töltő és füles nélküli dobozban.

Az egyelőre ugyanakkor még kérdés, hogy a korábbi töltők milyen mértékben lesznek kompatibilisek az új készülékkel, és mennyire lesz szükséges plusz pénzért azért csak vásárolni egy új töltőt is melléjük az Apple-től. Korábban ugyanis olyan hírek szivárogtak ki, amik szerint az iPhone 12-k elődjeiknél gyorsabban lehetnek tölthetők, amihez viszont egy erősebb töltőre is szükségük lesz.

Így könnyen elképzelhető, hogy az iPhone 12-vásárlók jelentős része végül többet költ majd az új almás mobil beszerzésére, mint hagyományosan tette, miután az új töltőt is meg fogja vásárolni mellé. Az, hogy ez így lesz -e, az Apple hivatalos, jelenleg októberre várt bejelentési eseményen tudhatjuk majd meg biztosra.

 

 

 

forrás: pcforum.hu►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?