Belföld, Hírek

Újra lezárják a határokat: a hazatérő magyarokra 14 nap karantén vár, külföldiek nem léphetnek be

Vége a piros, sárga, zöld rendszernek szeptember 1-től – jelentette be Gulyás Gergely a Kormányinfón.

 

 

 

 




 

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón elmondta, hogy mivel Európában a járvány második hulláma elkezdődött, a fertőzési adatok a március végi, április eleji szinten vannak sok helyen, ezért újabb szigorításokra van szükség.

A fő veszély továbbra is a behurcolás, mondta el a miniszter, ezért szeptember 1-től a határvédelmi szabályok terén visszatérnek az első hullám idején alkalmazott rendszerhez.

Szeptember 1-től külföldi állampolgár csak indokolt esetben léphet be Magyarországra. Kivétel a katonai konvoj, kapcsolt vállalkozások közti üzleti út, 30 kilométeres sávban a határ mentén élők, és a tranzitforgalom.

Minden külföldről hazatérő magyar karanténba kell vonuljon 14 napra, vagy amíg nem mutat be két negatív tesztet 2 nap különbséggel.

Az a lehetőség is megszűnik, ami eddig a sárga országoknál élt, vagyis hogy az első teszt elvégzése után el lehet hagyni a karantént: szeptember 1-től mindenképp ki kell várni a második tesztet is.

Gulyás bejelentette azt is, hogy ha valaki kontaktkutatás miatt kerül karanténba, az is szabadulhat 2 negatív teszt után, és ennek költségét a kormány megtéríti. Aki viszont külföldről tér haza, annak magának kell állnia a tesztek árát.




A Kormányinfót itt közvetítjük:

Kormányinfó: milyen szigorítások jönnek szeptembertől?

Kormányinfó: milyen szigorítások jönnek szeptembertől?

Közzétette: Szeretlek Magyarország – 2020. augusztus 28., péntek

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?