Belföld, Hírek

Gyurcsány üzent Szijjártónak: „Nem fogadhatsz el semmilyen szívességet, mert tudod, hogy azt előbb-utóbb visszakérik”

‘Szóval ez a jachtos sztori nem magánügy. Nem nyaralhatsz együtt semmilyen befolyásos üzletemberrel, mert ők mindig akarnak valamit az államtól..’ A DK-s politikus hosszú posztban reagált a miniszter nyaralására.

 

 

 




 

Mint arról mi is beszámoltunk, egy adriai luxusjachton fotózták le Szijjártó Pétert augusztus 16-án, miközben elvileg az irodájában egyeztetett a fehérorosz helyzetről. A külgazdasági és külügyminiszter kedden reagált arra, hogy többen is kifogásolták azt, hogy Szíjj László hatmilliárd forint értékű luxusjachtján nyaralt. Többek között azt mondta: „”Nálam a jogszabályok tiszteletben tartása nem szezonális kérdés, abban biztosak lehetnek, hogy a rám vonatkozó jogszabályokat a közéletben és a magánéletben is tiszteletben tartom”.

Az esetre most Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a közösségi oldalán írta meg véleményét:

„Szijjártó miniszter az elhíresült jachtos nyaralására vonatkozó kérdésekre válaszolva azt mondja, hogy ez az ő magánélete. Kéri, tartsák tiszteletben. A magánélet valóban szent, mi több, igényt tarthat az állam védelmére. De vajon tényleg erről van itt szó? Nem hiszem. Nem Szijjártó miatt hozom szóba. Hanem mert ez az érvelés rávilágít arra a különbségre, ahogyan a Fidesz és mi értelmezzük a közélet tisztaságát.

A magánélet addig a tied, és addig áll védelem alatt, amíg nem érintkezik közügyekkel.

Senkinek semmi köze ahhoz, hogy otthon mit vacsorázol, hogy az estét hogyan töltöd a családoddal, mi feleséged kedvenc időtöltése, vagy például, hogy hisz-e Istenben.

De ha drága vacsorákra hívnak meg az állammal kapcsolatban álló emberek, akkor az közügy. Mert felveti a meg nem engedett befolyásolási kísérlet lehetőségét.

Ha értékes ajándékot kapsz bárkitől, ha elvisz a saját pénzén a milánói Scalába, az nem megengedhető.

Ha képes vagy kifizetni egy méregdrága házat, az nem magánügy, mert tudni akarjuk, hogy honnan volt rá pénzed. Honnan volt pénzed megvenni, és fenntartani.

Sok-sok éve egyik gyermekem érettségije után kutakodtak. Nem szólhattam, hogy ez magánügy, mert mindenkinek joga van tudni, nem akartam-e protekciót szerezni valamelyik fiamnak. Egyébként nem.

 

 

Soha nem engedtem, hogy DK-sok a kormányfő háza előtt tüntessenek. Mert az a magánélete, meg a családjáé. Megjegyzem: Szijjártó Péter ellenzéki politikusként nem volt ilyen finnyás. Akkor ment a házam elé, mikor pontosan tudta, hogy csak a feleségem és a gyermekeim vannak otthon. Igaz, akkor annak Klára megjelenése után szégyenletes megfutamodás lett a vége.

Szóval ez a jachtos sztori nem magánügy. Nem nyaralhatsz együtt semmilyen befolyásos üzletemberrel, mert ők mindig akarnak valamit az államtól.

Nem fogadhatsz el semmilyen szívességet, mert tudod, hogy azt előbb-utóbb visszakérik.

Nem bonyolult szabályok ezek. Mi be fogjuk tartani. Ahogy eddig is betartottuk” – írta a Facebookon.

Szijjártó miniszter az elhíresült jachtos nyaralására vonatkozó kérdésekre válaszolva azt mondja, hogy ez az ő…

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2020. augusztus 25., kedd

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?