Hírek, Külföld

Kim Dzsong Un kómába eshetett, húga irányítja a világ legkeményebb diktatúráját

Korábban arról érkeztek hírek Észak-Koreából, hogy Kim bizonyos döntési jogokat átadott a nála három évvel fiatalabb testvérének.

 

 

 




 

Dél-koreai kormányzati források szerint rosszabbodott a 36 éves Kim Dzsong Un állapota, akinek betegségéről titokzatos eltűnésekor kezdődtek találgatások. „Kómában fekszik, de életben van” – idézi a dél-koreai lapoknak nyilatkozó hivatalnokot a Mirror. A forrás szerint Észak-Koreában még nem tervezték meg az öröklés menetét, de az országot jelenleg a 33 éves Kim Jo Dzsong irányítja. A diktátor húga eddig a második számú vezetőnek számított az országban.

Kim Jo Dzsong második számú vezetőből vált Észak-Korea tejhatalmú urává – kérdés, hogy meddig / Fotó: MTI - EPA

Kim Dzsong Un idén szokatlanul ritkán jelent meg a nyilvánosság előtt, a találgatások szerint áprilisban szívműtétje volt, de azt sem tartották kizártnak, hogy koronavírusos lett, miközben országában hivatalosan mindig is tagadták a járvány begyűrűzését. A múlt heti hírek arról szóltak, hogy a kilenc éve rá nehezedő stressz miatt osztotta meg hatalmát a húgával, akire a népszerűtlenebb döntések meghozatalát bízta.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?