Életmód

Ebből a 7 dologból megtudhatod, hogy mi a különbség a szerelem és a kapcsolat között

Mi vajon a sikeres párkapcsolat titka? Mik azok a dolgok, amelyek boldogságért felelnek egy párkapcsolatban? A pároknak jobban oda kellene figyelniük egymásra. Természetesen ez a dolog a tudósokat is érdekelte, így sok tanulmányt végeztek, hogy betekintést nyerhessenek abba, ami segíthet a kapcsolatok fejlesztésében. Nem mindig könnyű felismerni az igaz szerelmet. Ez nem olyan dolog sajnos, ami magától értetődő. Nem úgy kell elképzelni, hogy ez erkélyünk alatt áll, és millió rózsát dobál nekünk. A valódi szerelem félénk, csendes de igazán boldoggá tesz minket. De vajon honnan tudjuk, hogy igaz szerelem az, amiben benne vagyunk?!

 

 

 

A szerelem önzetlen

Amikor igazán szeretünk valakit, akkor fontosabb a másik boldogsága, mint a sajátunké. A szerelemben bármit megtennénk a másikért. Fontosabb nekünk ő, mint saját magunk.

A ragaszkodás önző dolog

Ha csak nem vagyunk képesek elengedni mert ragaszkodunk hozzá, azzal megakadályozhatjuk a másik boldogságát.

A szeretet felszabadít, a kötődés irányít

Egy igaz szerelem a bizalmon alapul. Egy szimpla kapcsolatban az emberek már nem szeretik egymást, de félnek, hogy elveszítik a másik személyt, ezáltal irányítják a partnerük életét. Ez tönkreteszi a kapcsolatot.

A szeretet örökké tart, a kapcsolat átmeneti

Az igaz szerelem képes túlélni az idő múlását is. Semmi sem képes megtörni ezt. De ha valami oknál fogva szakítanátok…egy hely mindig marad a szívedben a számára. De ha csak egy kapcsolatról beszélünk…az jön és megy. Sőt még ellenszenv is alakulhat ki.

A szerelem nehéz….a kapcsolat könnyű

Ha elhagy az, akibe szerelmes voltál, akkor depresszióba eshetsz és nagyon szomorú leszel. Egy kapcsolat felbomlásakor nincs fájdalom. Gyorsan túl leszel rajta.

A szeretet támogató, a kötődés gátló

A szerelemben vágyaink és álmaink valóra válhatnak. Egymást segítjük és támogatjuk. Egy kötődésben nincs ez az érzés. Nem akarnak egy dobozban maradni.

A szeretet összetett, a kapcsolat egyszerű

Egy szerelmes párnak minden gondon át kell tudnia vergődnie. Az egymás iránti szeretetük ilyenkor csak erősödik. Egy kapcsolat viszont nem bír ki komolyabb problémákat. Pedig az élet folyton-folyvást szembesít minket ilyenekkel.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket egy kommentben!

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?