Belföld, Hírek

Tizenegy év után fogták el a kegyetlen érdi gyilkost, akit az egész világon kerestek – videó

Egy mobiltelefonért ölt, mindössze 21 évesen vált gyilkossá.

 

 

 

 




 

Évekkel ezelőtt, 2009. szeptember 2-án tett bejelentést a rendőrségre egy nő arról, hogy egy idős érdi férfit a lakásán, földön fekve, testén bántalmazás nyomaival, megkötözve és letakarva talált meg – írja a Police.hu. A 77 éves férfit kórházba szállították, ahol pár nappal később belehalt sérüléseibe. A szakértői vélemény szerint az áldozat súlyos mellkasi és fejsérüléseket szenvedett.

A nyomozók szerint a támadók éjjel törtek rá az alvó férfire lakásában, ütötték, verték, ahol csak érték. A már földön fekvő ember kezeit és lábait összekötözték, majd magára hagyták. A házat alaposan felforgatták, miközben pénz és értékek után kutattak, végül egy mobiltelefont vettek magukhoz, majd elmenekültek a helyszínről.

A gyilkost egy kiegészítő genetikai vizsgálat buktatta le / Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

 

 

 

 

 

A nyomozók a megtartott szemle alkalmával, bőrszíjakat, késnyelet, szakadt kesztyűt, eltaposott cigarettacsikkeket és kulcscsomót foglaltak le. Szakértőket vontak be a nyomozásba, tanúkat hallgattak ki, híváslistákat elemeztek. Az ország egész területén végeztek adatgyűjtéseket, amit a határon kívülre is kiterjesztettek, azonban a begyűjtött információk nem juttatták közelebb a rendőröket a brutális bűncselekmény elkövetőjéhez. A nyomozást 2013. októberében végül felfüggesztették.

Videó a gyilkos elfogásáról:

Az áttörést öt évvel később egy kiegészítő genetikai szakértői vizsgálat eredménye hozta meg. Tovább folytatták a nyomozást, majd 2019. november 18-án egy 43 éves ároktői férfit hallgattak ki gyanúsítottként, aki panaszt nem tett, de tagadta, hogy részt vett volna a bűncselekmény elkövetésében. Az időközben letartóztatott H. Róbert a rendőröknek többször is ellentmondásosan nyilatkozott, végül egy érdi férfire terelte a gyanút. Cs. Tibor ellen országos elfogatóparancsot adtak ki, később a nemzetközi és európai körözését is elrendelték.

 

 




 

 

A svéd kiadatás után a Pest megyei rendőrök vették őrizetbe Cs. Tibort / Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

Hosszú évekig sikerült bujkálnia, felelősségre vonását mégsem úszta meg a 32 éves férfi, 2020. július 2-án Svédországban elfogták. Kiadatását követően, 2020. augusztus 18-án éjjel a Pest megyei rendőröknek adták át, akik őrizetbe vették.

A gyanúsított tagadta bűnösségét és nem tett vallomást, vele szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?