Belföld, Étel/Recept

Arat az 550 forintos pizza Magyarországon

Rákaptak a magyarok a fagyasztott pizzára: darabonként átlagosan 550 forintot fizettek értük. A legnépszerűbbek közé tartozik a szalámis, a sonkás és a négysajtos.

 

 

 




 

Jelentősen nőtt a fagyasztott pizzák forgalma Magyarországon az elmúlt egy évben – derül ki a Nielsen piackutató cég legfrissebb felméréséből.

Mennyit?

A tavaly július óta eltelt tizenkét hónapban összesen közel 20 millió darab fagyasztott pizzát vásároltak a magyarok, összesen 11 milliárd forint értékben, utóbbi 24 százalékos növekedésnek felel meg éves összevetésben. A Nielsen-adatok alapján egy darab fagyasztott pizzáért átlagban 550 forintot adtak a vásárlók. A közel 20 millió pizza összesen 6700 tonnát nyom, ez 9 százalékos növekedést jelent éves szinten?

Honnan?

A mirelit pizzákat leginkább a diszkontokból, hiper- és szupermarketekből szerezték be a háztartások, tízből hét pizza ezekből a boltokból került a konyhákba. A saját márkás pizzák és a márkás termékek egálban vannak, mindkettő aránya 50 százalékos volt az elmúlt egy évben.

Melyiket?

A legnépszerűbb fagyasztott pizza a szalámis, a második helyen áll a sonkás verzió, a harmadik pedig a négysajtos. Az eladott pizzák mintegy fele 300-349 grammos, de a nagyobb, 350-399 grammos „kiszerelés” 30 százalékát adta az eladásoknak.

Hol?

Rausch Tamás, a Nielsen ügyfélkapcsolati igazgatója az eredményeket kommentálva elmondta: A koronavírus-járvány is hozzájárult a fagyasztott pizzák sikeréhez. Az idén márciusi mirelitpizza-forgalom 45 százalékkal nőtt éves szinten. A cég felmérése szerint Budapesten és környékén realizálódik az értékbeli forgalom 44 százaléka, míg a dél-nyugati régióban a legkevésbé kelendő a kategória: a piaci részesedés 11 százalékát hozza.

 

 

 

 

forrás: napi.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?