Hírek, Külföld

Kim Dzsongun betilthatta a kutyatartást Észak-Koreában

A kapitalista társadalmak romlott trendjének nevezte a kedvtelésből tartott kutyákat az észak-koreai vezető. A praktikusabb indok azonban az lehet, hogy Észak-Korea újabb éhínséggel nézhet szembe.

 

 

 




 

A dekadens és burzsoá társadalmak szórakozásának nevezte Kim Dzsong Un a kutyatartást, ezért betiltotta azt Észak-Koreában – állítja egy forrás a Chosun Ilbo nevű újságnak.

Az Észak-Korea legnagyobb napilapja által megszólaltatott informátor szerint még júliusban hozta meg a döntést az észak-koreai vezér, aki szerint, akik csupán kedvtelésből tartanak kutyát, azok

„a burzsoá ideológia által teremtett romlott trendet követnek.

A forrás elmondása alapján „a hatóságok azonosították azokat a háztartásokat, ahol házikedvencként tartanak kutyát, és arra kényszerítik őket, hogy adják át őket, különben erőszakkal kobozzák el az állatokat, majd elaltatják őket.”

A kutyák egy része államilag fenntartott állatkertekbe kerül, a kevésbé szerencséseket pedig éttermeknek adják.

Észak-Koreában az éhezés komoly probléma: tavaly 10 millió éhező volt az ENSZ adatai szerint – a 24 milliós ország lakosságát tekintve ez megdöbbentő szám. Az ország 2018 óta iszonyatos gazdasági mélyrepülésben van, bár Észak-Korea 1991 óta nem közöl hivatalos adatokat a gazdaságáról, a dél-koreai jelentésekből lehet ezekre következtetni.

A szakértők szerint hasonló a helyzet, mint a kilencvenes években, amelynek következtében a sorozatos éhínségek során több százezer ember halt éhen.

 

 

Valós tehát az élelmiszerhiány problémája, ezért sem meglepő, ha valóban a kutyák beszolgáltatására kötelezik a koreaiakat, hogy több élelem legyen az országban.

A Koreai-félszigeten egyébként teljesen hétköznapi a kutyahús fogyasztása, bár az utóbbi években kikopóban van.

Ennek ellenére a becslések szerint még mindig évi 1 millió kutya kerül a tányérokra.

A forrás szerint ez elsősorban Phenjan elitjét érinti, Kimnek elsősorban az ő hozzáállásuk nem tetszik: hétköznapi emberek ugyanis disznót és haszonállatot tartanak, ám a magas beosztású hivatalnokok és a gazdagok házikedvencként dédelgetik a kutyákat, ami nem helyes.

Azt is elárulta, hogy ugyan nem mondhatnak ellent a diktátornak, a háta mögött azonban többen nemtetszésüket fejezték ki a döntés ellen.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?