Állat

20 éves a világ legidősebb golden retrievere – egy ilyen fajta kutya sem élte még meg ezt a kort

Az Amerikában élő August a mai napig jó egészségnek örvend, még mindig jól tud mozogni. Szerető gazdái és három, szintén golden retriever társa körében ünnepelte meg a rekordnak számító 20. születésnapját.

 

 

 

Kutyához képest hihetetlenül szép kort élt már meg egy Amerikában élő, August nevű golden retriever: 20. születésnapját ünnepelte nemrég, ezzel a világ legidősebb golden retrievere lett.

Ez azért is nagy szám, mert az ilyen fajta kutyák általában csak 10-12 évig élnek, August viszont már megduplázta ezt.

Az eb születésnapja valójában áprilisban volt, de a GoldHeart Golden Retrievers Rescue nevű, golden retrievereket mentő szervezet és menhely csak hétvégén számolt be róla, hogy húsz évével hivatalosan is August lett a legidősebb a fajtájában. Ezt a kort még egyetlen fajtársának sem sikerült elérnie eddig, így abszolút ő a csúcstartó.

Az Augie-nak is becézett nőstény 2000. április 24-én született, és két helyen is élt, mielőtt a jelenlegi gazdáihoz került. Korábban az oaklandi menhely lakója is volt egy ideig, az ott dolgozók viszont szerencsére találtak neki egy szerető otthont, amikor a kutya 14 éves volt.

A kutyamentők szerint gazdái, Jennifer és Steve nagyon jól gondoskodnak róla, ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy az eb még mindig él és jó egészségnek örvend. A házaspár elmondása szerint

August lábai kicsit megremegnek, amikor először feláll, de még mindig jól tud mozogni, a kertben is szeret sétálgatni. A gazdik három másik golden retrievert is örökbe fogadtak, hogy August ne unatkozzon egyedül.

A 20 éves kutya születésnapján is megadták a módját az ünneplésnek. Egy nagy transzparenst akasztottak ki a kertben August tiszteletére, a kutya pedig szülinapos sálat és persze tortát is kapott a nagy nap alkalmából.

Az ünneplésről készült fotókat a GoldHeart Golden Retrievers Rescue Facebook-oldalán osztották meg:


forrás: szeretlekmagyarorszag.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?