Igaz történetek, Külföld

20 fős oroszlán falka végzett 5 orvvadásszal, miután társukat Cecilt megölte egy helyi trófeagyűjtő

Harare / A zimbabwei hatóságok megerősítették, hogy a Hwange Nemzeti Park területén, a Matabeleland North régióban oroszlántámadás történt.

 

 

A mérleg: öt halott és három súlyosan megsebesített helyi orvvadász! A bűnbanda elefántra vadászott a nemzeti park területén, amikor egy közel 20 fős felnőtt Nyugat-afrikai oroszlán csoport rajtuk ütött. A fejedelmi teremtések Cecil fajtársai voltak, akit 2015. júliusában innen néhány kilométerre gyilkolt meg Walter Palmer fogorvos, trófeavadász.

A támadás gyors volt és erőszakos, az öt halott, három súlyos sérült mellett volt két könnyű sérült is. Ezek hátrahagyva halott társaikat elvonszolták magukat az első településre egészségügyi ellátásért, ahol azonnal letartóztatták őket. A zimbabwei rendőrfőnök, Augustine Chihuri közölte a riporterekkel, hogy az orvvadászok láthatóan halálra voltak rémülve, bízik benne, hogy ez a revans elrettentésül szolgál a többi orvvadásznak is! A sérült bűnözőkre – amennyiben túl élik az oroszlántámadást, – hosszú, akár 25 év börtönbüntetés és akár 100.000 USD bírság vár!

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?