Belföld, Hírek

Újabb alagutat találtak a déli határnál a rendőrök

Itt juthatott át az országba egy nagyobb menekültcsoport, mielőtt feltartóztatták őket.

 

 

 




 

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök csütörtök éjjel Kunbaja külterületén huszonnégy külföldi férfit és egy gyermeket tartóztattak fel. A magukat afgán állampolgárnak valló emberek jogellenesen jutottak be Magyarország területére – írja honlapján a rendőrség.

A 25 fős feltartóztatott csoporttól pár kilométerre, az ideiglenes biztonsági határzár mellett egy alagutat találtak a rendőrök.

Az alagút szerb területről indul, és a határvonal, valamint az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódik. A magyar oldalon található kijárata körülbelül 50 centiméter átmérőjű, az alagút – fokozatosan felszín felé közeledő szakaszának – utolsó függőleges részének mélysége 1,3 méter mély.

A kijárattól nem messze ismeretlenektől származó nyomokat találtak a rendőrök, majd nyomkövető kutya segítéségével bukkantak a 25 fős csoportra. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrség az alagútnál helyszíni szemlét tart, majd szigorú őrizet mellett betemetik azt.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?