Belföld, Hírek

Csalók használják fel Varga Judit igazságügyi miniszter nevét az interneten – A fotóit is ellopták

Varga Judit igazságügyi miniszter nevével és fotójával kreált valaki hamis Instagram-profilt.

 

 

 




 

Erre maga a miniszter hívta fel a figyelmet a Facebook-oldalán. Mint írta, az első ránézésre hivatalosnak tűnő, de valójában hamis profilról még üzeneteket is küldtek az oldal követőinek. „Azonnal jelentettem az esetet és kértem a megtévesztő fiók törlését. Az ehhez hasonló profilhamisításokat nem lehet félvállról venni, hiszen komoly adatvédelmi, személyiségi jogi és büntetőjogi következményekkel járhatnak” – közölte Varga Judit.

➡️ Tegnap délután hívták fel a figyelmemet erre az első ránézésre hivatalos, de valójában hamis Instagram profilra,…

Közzétette: Varga Judit – 2020. augusztus 10., hétfő

 

 

 

 

 

Emlékeztetett rá, hogy többek között az ilyen, online térben elkövetett visszaélések kivizsgálása és megelőzése érdekében hozták létre a Digitális Szabadság Bizottságot, amellyel céljuk, hogy növeljék a felhasználói tudatosságot és széles körben védelmezzék adatainkat, valamint alapvető jogainkat.

Az eset egyébként egyáltalán nem egyed: színészek, zenészek, humoristák is küzdenek a problémával, hogy csalók használják fel a nevüket. Nemrégiben például Kulka János beszélt arról, hogy a Facebookon üzemeltet valaki a nevében egy oldalt immár két éve. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész nevében posztol, válaszolgat a kérdésekre, használja a képeit, s megkeresésünkre még az is kiderült, hogy akár interjút is ad.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?