Belföld, Hírek

Rekord: Orbán Viktor édesapja cégének még sosem ment ilyen jól, mint tavaly

Közel 3 milliárd forint árbevételt könyvelhetett el 2019-ben. Közel 140 milliós osztalékot is kivett a cégéből.

 

 




 

Az Orbán Viktor édesapja, Orbán Győző kizárólagos tulajdonában lévő Nehéz Kő Kft. nevű szállítmányozó cég rekord árbevételt könyvelhetett el 2019-ben: 2,9 milliárd forintot – derül ki a céges beszámolóból, amit az Mfor.hu szúrt ki. Ez mintegy 600 millió forinttal haladja meg a 2018-as 2,3 milliárd forintot.

A kormányfő édesapja az adózott eredmény minden fillérjét, 139 millió forintot kivett a cégből.

Ez 2018-ban több volt, figyelmeztet a lap: akkor a 304 millió forintos nyereséget megfejeltek 96 millió forinttal az eredménytartalékból, így jött össze a 400 millió forintos osztalék Orbán Győzőnek.

A székesfehérvári Nehéz Kő céges beszámolójából az is kiderült, hogy a munkavállalói létszám 23-ról 21 főre csökkent. A koronavírus-járvány viszont a miniszterelnök apja szerint nem lesz komoly hatással a társaság működésére:

A várható hatások nincsenek olyan jelentős, vagy számottevően negatív hatással a Társaság rövid távú pénzügyi- és likviditási helyzetére, az eszközök mérlegben bemutatott értékelésére, amely lényegesen befolyásolná, vagy lényegesen bizonytalanná tenné a további működését – olvasható a beszámolóban.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?