Celeb / Híresség, Hírek

Már 100 milliárd dollár felett van Mark Zuckerberg vagyona

A Facebook alapítóján kívül eddig csak két milliárdos érte el a 100 milliárd dolláros álomhatárt.

 

 

 




 

Csütörtökön 6 százalékkal emelkedett a Facebook részvények árfolyama, miután előző nap bevezették a TikTok riválisának szánt Instagram Reelst. Ezzel a cégben 13 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Mark Zuckerberg magánvagyona meghaladta a 100 milliárd dollárt, írja a BBC.

A Facebook alapítója ezzel csak idén több mint 22 milliárd dollárt keresett, de így is alaposan le van maradva a 2020-ban eddig 75 milliárddal gyarapodó Amazon-vezértől, Jeff Bezostól.

Kettejükön kívül csak egy szupergazdag tartozik a 100 milliárd dolláros klubba: Bill Gatesnek sikerült felhalmozni eddig ekkora vagyont.

Az online techcégek, köztük a Facebook, az Amazon, az Apple és a Google számítanak a koronavírus-járvány legnagyobb nyerteseinek, mivel egyre többen vásárolnak és szórakoznak az interneten.

Kérdés, hogy meddig örülhetnek a hatalmas vagyonnak, a héten ugyanis Bernie Sanders beterjesztett egy olyan tervezetet, mely a világjárvány kezdetétől az év végéig bekövetkezett extrém vagyonnövekedést sújtaná 60 százalékos különadóval.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?