Hírek, Külföld

Mexikóban nem győzik a harcot a koronavírussal

Mexikóban második napja rekordmértékű a koronavírussal fertőzöttek számának növekedése: szombaton az új fertőzéses esetek száma meghaladta már a kilencezret.

 

 

 




 

Az egészségügyi minisztérium pénteki tájékoztatójában 8458 új fertőzöttről adott hírt, a szombati összesítésében pedig már 9556 regisztrált vírushordozó szerepelt. A kormány is elismeri azonban, hogy a fertőzöttek tényleges száma valószínűleg ennél sokkal nagyobb.

A tárca adatai szerint egy nap leforgása alatt 784 ember halt bele a Covid-19 vírus okozta betegség szövődményeibe. Összességében a járvány kezdete óta 434 193 ember kapta el a fertőzést, és 47 472-en haltak meg.

Mexikó a halálesetek tekintetében a globális összesítésben pénteken felkapaszkodott a harmadik helyre az Egyesült Államok és Brazília után, megelőzve Nagy-Britanniát.

Az ország nehezen birkózik meg a járvánnyal, és közben május vége óta próbálja újraindítani a gazdaságot, amely a második negyedévben több mint 17 százalékkal zsugorodott az előző év hasonló időszakához képest.

A latin-amerikai országok zömében súlyos a járványhelyzet. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteki jelentéseben azt írta, hogy a múlt héten a térség országaiban a fertőzéses esetek száma meghaladta az Egyesült Államokban és Kanadában együttesen regisztráltakét.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?