Belföld, Hírek

Több mint 120 ezer követője lett a távozó Indexesek Facebook-oldalának

Közben az Index.hu oldaláról egyre többen iratkoznak le.

 

 

 




 

Mi is megírtuk, hogy július 24-én, pénteken, miután a menesztett főszerkesztőt a szerkesztőség kérése ellenére nem helyezték vissza a pozíciójába, távozott az Index több újságírója, köztük a vezető szerkesztő és a két főszerkesztő-helyettes.

Összesen már vagy 90 ember mondott fel a lapnál.

„Távozó indexesek” néven létre is hoztak egy új Facebook-oldalt, és bár csak pénteken kora délután indították el, rövid időn belül 8 ezer követőjük lett.

A névjegyhez csak annyit írtak: az Index szerkesztőségéből távozó újságírók felülete.

„Legyen másik!” – ez a szöveg áll a borítóképükön és a profilképükön is.

Közzétette: Telex.hu – 2020. július 24., péntek

Szombat reggelre az oldalnak 120 ezer követője lett.

Közben több ezren iratkoztak le az Index eredeti Facebook-oldaláról. Július 24-én, pénteken éjjel még 594 ezer lájkolója volt az oldalnak, ez szombat reggelre 589 ezerre csökkent.

Azt egyébként még nem lehet tudni, milyen formában működik majd tovább az Index.hu.

A Magyar Hang úgy értesült: Szombathy Pál vezérigazgató és Sztankóczy András, az igazgatóság tagja az elmúlt napokban belső fórumokon már világossá tette, hogy ha feláll a szerkesztőség, ők sem maradnak az Indexnél.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának és a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke akkor nevezte ki Szombathy Pált vezérigazgatónak, amikor bejelentette Dull Szabolcs főszerkesztő menesztését. Ekkor került be az igazgatóságba Sztankóczy András, a Válasz Online addigi munkatársa.

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?