Belföld, Hírek

Terminátorra itta magát a 65 éves borsodi bűnöző: döbbenetes, mit tett a rendőrökkel

A 65 éves, borsodi férfi keményre itta magát. Meg akarta ölni a rendőrt.

 

 

 




 

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint vádat emeltek a sikertelen vesztegetési kísérlet után az intézkedő rendőrökre támadó borsodi férfi ellen.

A vádirat lényege szerint még idén április 10-én a 65 éves férfi a nála lakó ismerőse által vezetett kocsival meglátogatta a rokonait, ahol aztán a sofőrrel együtt berúgtak. Ezután a kocsival a tőle külön élő élettársához mentek, ám az autójukkal – hogy, hogy nem – az árokba borultak.

A miskolci járőrök vették észre, hogy gond van, ezért elkezdtek intézkedni. A férfi nem adott magyarázatot arra, hogy a kijárási korlátozás szabályait milyen okból szegte meg (ekkor még életben voltak a koronavírus miatti kijárási korlátozások), ám pénzt ígért a rendőröknek azért, hogy ne intézkedjenek. A rendőrök közölték vele, hogy vesztegetés kísérlete miatt előállítják.

Ekkor az idős emberben elpattant valami: a rendőr zászlóst kiabálva fenyegette, hogy megöli őt is és a családját is, mert tudja, hol laknak. Közben maga elé emelte ökölbe szorított jobb kezét, majd megindult a rendőr felé.

Ekkor a rendőrök elkapták, megbilincselték, miközben az ittas férfi folyamatosan szidta őket, sőt, továbbra is az életük kioltásával fenyegetőzött.

A nyomozó ügyészség elrendelte a férfit őrizetét, akit gyanúsítottként hallgattak ki, de ő tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye miatt a Debreceni Járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – elrendelte a többszörösen büntetett előéletű, más szándékos, erőszakos bűncselekmények miatt büntetőeljárás hatálya alatt álló gyanúsított letartóztatását.

A 2020. április 13. óta letartóztatásban lévő férfi ügyében az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, a bíróság halmazati büntetésül ítélje 6 év börtönre, illetve szintén 6 évre tiltsa el a közügyektől.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?