Hírek

A közösségi oldalán mondott köszönetet Orbán Viktor az EU-csúcs után – Azt is elárulta, mit csinál majd elkövetkező két napban

Véget ért az EU-csúcs, Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán jelentette be, hogy a brüsszeli tanácskozások után első dolga egy kiadós alvás lesz.

 

 

 




 

„Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat. És most két nap alvás” – írta a kimerült kormányfő közösségi oldalán.

92 óra munka, 12 óra pihenés, 0 óra szórakozás // 92 hours of work, 12 hours of sleep, 0 hours of fun

92 óra munka, 12 óra pihenés, 0 óra szórakozás // 92 hours of work, 12 hours of sleep, 0 hours of fun

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. július 21., kedd

Péntekenen kezdődött és kedd reggel 6 óra előtt ért véget az európai uniós csúcstalálkozó, amit azzal a céllal hívtak össze, hogy a kormányfők megállapodjanak a koronavírus miatti helyreállítási alapról, valamint a 2021-2027-es keretköltségvetés összes fontos részletéről, feltételeiről döntöttek.

Végül az uniós tagországok vezetői közötti megállapodás bejelentése előtt készült írás szerint a záródokumentum végleges változatában jelentősen tompították a korábbi szövegjavaslatot, amely azt mondta volna ki, hogy a jogállamiság sérelme esetén EU-s forrásokat lehet részben vagy teljesen megvonni tagállamoktól.

Orbán ezzel kapcsolatban közölte: minden kísérletet, amely össze kívánt volna kapcsolni két rendkívül fontos kérdést, az uniós pénzeket és a jogállamiságot, sikerrel visszautasították, és ezzel összefüggésben egy teljesen új mechanizmus létrehozását szorgalmazták.

Az elért sikerek közül kiemelte a nyugat-balkáni régió uniós integrációjára és a bővítésre szánt támogatások mértékét.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?