Érdekes

3 nyomós ok, amiért nem szabad a hajgumit a csuklódon viselni

A hosszú hajjal rendelkező lányok (és fiúk) tudják, hogy mennyire bosszantó tud lenni, mikor a rakoncátlan tincsek belelógnak az ételbe, mikor lehajolnak felvenni valamit és a hajuk azzal a lendülettel változik seprűvé, vagy mikor egy szeles időben az arcukban landol az egész, de bizonyos munkák, tevékenységek során is zavaró tud lenni, amin csak a hajgumi tud segíteni. Bizonyára ti is jártatok már úgy, hogy a hajgumitoknak egyszerűen lába kélt, és bárhol kerestétek a házban, nem találtátok. Nyugodj meg nem vagy vele egyedül! Ilyenkor szokták a legtöbben, igen még te is a csuklódra tenni, hogy tuti ne veszítsd el, s mindig kéznél legyen, ha kell. Ez azonban egyáltalán nem jó ötlet, sőt akár olyan egészségkárosító hatása is lehet, amiről valószínű nem is tudtok. Mostani posztunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy elmondjuk azt a három okot, hogy miért nem szabad csuklón hordani ezt a hajbavalót.

 

 

 

1, Keringési problémákat idézhet elő

Amikor hajgumit teszel a csuklódra, az ereket valamilyen szinten elszorítod. Ez persze függ a hajgumi erősségétől, de összességében ez a hajbavaló akadályozza a vér normál keringését a testben és az erekben. Ennek következtében egy úgynevezett carpalis alagút-szindróma alakulhat ki, ami egy olyan jellegű idegelszorítás, mely során a csukó zsibbadni és fájni kezd. Az ujjakban is jelentkezhetnek ezek a tünetek. A csuklóban lévő idegeket a szorosan mellettük elhelyezkedő inak elszorítják és a kéz szép lassan elkezd feldagadni.

Pontosan ilyen probléma alakult ki Lisa McLennan-nél, aki 30 éven át minden egyes nap hajgumit húzott bal csuklójára, mert hosszú volt a haja, és így a gumi mindig kéznél volt. A 47 éves nőnél az orvosok megállapították a carpalis alagút-szindrómát, és elmondása szerint nagy fájdalmai voltak. Eredetileg azt gyanította, hogy a csuklófájdalma ízületi gyulladás következményei, de miután elment orvoshoz kiderült nem az áll a háttérben.

2, Életveszélyes fertőzések kialakulásához is vezethet

Audree Kopp egy amerikai származású fiatal lány az élő bizonyítéka annak, hogy mi történhet akkor, ha túl sokszor és túl sokáig viselsz hajgumit a csuklódon. A lány észrevette, hogy egy vörös dudor van a csuklóján pont a hajgumi alatt, ám kezdetben azt hitte pókcsípés. Viszont mikor a duzzanat tovább nőtt és az antibiotikumok sem húzták le gondolta komolyabb a baj. Elment orvoshoz és azonnali sürgősségi műtéten kellett átesnie. Orvosa elmondta neki, hogy konkrétan háromféle fertőzés is kialakult a hajgumin található hajszálak miatt. Nagy mázlijára még időben észrevették és meg tudták menteni az életét. A műtét során egy kis bemetszést végeztek, amin keresztül kinyomták a gennyes váladékot. Kiderült, ha a véráramába bekerül a fertőzés, akkor kómába is eshetett volna.

Az orvosok elmagyarázták neki, hogy a hajszálakon lévő baktériumok könnyen bejutnak a szervezetbe a bőr tüszőin, pórusain keresztül, melyek aztán bekerülnek a véráramba. A beavatkozás után a lány úgy döntött nem fog több hajgumit használni, hanem hajpánttal fogja elfogatni a haját, ha zavarná.

 

 

 

 

 

3, Képes elrontani a megjelenést

Ha ezek az egészségkárosító hatások nem tántorítottak volna el attól, hogy hajgumit hordj a csuklódon, akkor van még egy dolog a tarsolyunkban. Amennyiben követed a divatot, és szeretsz szépen, csinosan felöltözni, ügyelsz arra, hogy a színek és a stílusok passzoljanak egymáshoz, akkor biztos nem akarod elrontani az egészet holmi béna, színes hajgumikkal, amik ott éktelenkednek a csuklódon. Bizony ezek a hajbavalók elképesztően el tudják rontani az összképet, így jobb ha azokat a táskádban tárolod.

Bónusz: Tökéletes módszer a hajgumik kényelmes tárolására

A hajgumikkal az a legnagyobb probléma, hogy sosem lehet őket megtalálni. Akkor is hűlt helyük van mikor a legnagyobb szükség lenne rájuk. Az ember próbál egy csomót venni belőle, hogy mindig kéznél legyen legalább egy, amit a szükség órájában használhat, ám ez nem ilyen egyszerű. Bezzeg mikor nincs rá szükség azonnal feltűnnek. Igazságtalan az élet nem igaz?! Viszont van egy zseniális megoldás, mellyel nem kell többet bosszankodnod a hajgumik miatt, ugyanis az össze létező darab egy helyen lesz. Nem kell mást tenned, mind egy karabinert venni és ráhúzni a hajgumikat.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?