Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Betelt a pohár, fellázadtak a magyar zenekarok – Majka mellé állva ezt kérik a legnagyobbak a kormánytól

Több együttes is csatlakozott Majkához, aki friss videójában összefogásra buzdítja a zenészeket. Az Ocho Macho, a Hooligans, a Tankcsapda és a Magna Cum Laude is a közösségi oldalán üzent a döntéshozóknak.

 

 

 




 

Ahogy korábban a Blikk is megírta Palkovics László interjút adott a Világgazdaságnak, amelelyben arra is kitért, hogy a kormány lát arra esélyt, hogy Magyarországon is megnő a koronavírus-fertőzöttek száma, ami oda vezethethogy nem lazítanak tovább a korlátozásokon, így könnyen lehet, hogy augusztus 15. után sem engedélyezik az 500 főnél nagyobb rendezvényeket, sőt, akár olyanokat is megtilthatnak, amelyeket korábban újból engedélyeztek.

Az ismételt szigorítások híre Majkánál is kiverte a biztosítékotA rapper hétfőn éjjel élő videóban fejtette ki a véleményét arról, miért érzi igazságtalannak a zene-, illetve szórakoztatóiparban dolgozók helyzetét. Azt mondja, azzal van problémája, hogy miközben vannak olyan rendezvények, amelyeket nagy nézőszámmal engedélyez a kormány, a koncertek mégsem kapnak zöld utat. Épp ezért arra kéri a kollégáit, próbálják eljuttatni azt az üzenetet a kormánynak, hogy egy picit fontolják meg ezt a dolgot és inkább segítsék őket, mert a szigorításokkal nagyon sokan elveszítették a munkájukat, aminek súlyos következményei lehetnek.

Majka felhívására elsőként az Ocho Macho tagjai reagáltak. Ők az alábbiakat írták a közösségi oldalukon:

„Kedves Barátaink! Akik követtek bennünket, pontosan tudjátok, mit jelent nekünk az alkotás, a színpad. Ha lehetne egy összefogás azért, hogy ne legyen különbségtétel, akkor mi ebben benne vagyunk. Felelősséggel, türelemmel voltunk karanténban, még akkor is, mikor az ország már rég elindult. Mi még mindig az augusztusi hónapban mehetünk először a munkánkat végezni, ami nem mellesleg az ÉLETÜNKET jelenti. Úgy van a mi iparágunk tiltva, hogy minden más már egy jó ideje, szerencsére fertőzések nélkül teheti a dolgát. Fontos a tisztelet, a szeretet embertársunk iránt. Fontos az egyenlőség minden tekintetben, fontos a sport, a tudomány, a politikai nézetek, a vallás, az egyenjogúság. De fontos az, hogy nekünk is van életünk! A zenésznek, hang-fénymérnöknek, fotósnak, videósnak, technikusnak, szervezőnek, büfésnek, szolgáltatónak, sofőrnek és a közönségnek is. Ha ez az év ok nélkül tiltva lesz, akkor nem a vírus fog irtani, hanem a politika. Ma még van remény, hogy átgondolják vezetőink ezt a dolgot, ezért küldjük ki az univerzumba ezt az üzenetet, talán segít a döntésben. Köszönjük Neked, hogy velünk vagy és megérted a reményünket!”

 

 

 

 

Kedves Barátaink!Akik követtek bennünket, pontosan tudjátok, mit jelent nekünk az alkotás, a színpad. Ha lehetne egy…

Közzétette: OCHO MACHO – 2020. július 13., hétfő

A Hooligans tagjai is felszólaltak az ügyben: arra kérik a döntéshozókat, hogy „hadd indulhasson meg számunkra is a munka, különben visszafordíthatatlan károkat fog okozni több tízezer szakmabeli és azok családjai számára”.

A tegnapi napon egy megjelent újságcikk szerint a koronavírus helyzet miatt augusztus 15-től sem lehetne 500 főnél nagyobb létszámú koncerteket tartani. Amennyiben erről a szerdai napon így döntenek, az egy olyan mélyütés a könnyűzenei előadókra mérve, amiből nehezen, vagy egyáltalán nem fogunk, vagy nem fognak tudni sokan felállni.

Május eleje óta fokozatosan szűntek meg korlátozások, mindenhol megindulhatott újra az élet, mindenki elkezdhette a munkáját végezni. Látni lehet, hogy 500 főnél nagyobb, sportrendezvények rendeződhettek, színházakba, cirkuszokba is nagyobb létszámmal indulhatott meg az élet. Az augusztus 15-i dátumot, amikortól újra indulhat a tényleges, „korlátozásoktól” mentes életünk türelemmel vártuk. Azt szeretnénk kérni, hogy ne lehetetlenítsenek el egy komplett iparágat és hagy induljon meg számunkra is a munka, különben visszafordíthatatlan károkat fog okozni több tízezer szakmabeli és azok családjai számára. Azt természetesen megértjük és elfogadjuk, ha a járványhelyzet miatt újra leállást kell eszközölni, mert az mindenki számára egészségügyi érdek. De amíg más rendezvényhelyszíneken, sporteseményeken akár 20.000 fő is összegyűlhet és , csak mi zenészek vagyunk 500 főre korlátozva az elfogadhatatlan és elszomorító – a végünket jelenti.

Nagyon kérünk minden döntéshozót, hogy ne alkalmazzanak tovább kettős mércét és ne okozzanak döntésükkel visszafordíthatatlan károkat számunkra, stábtagjaink és családjaik, családjaink számára! Köszönettel: A Hooligans zenekar és a körülöttünk dolgozó zenészek, technikusok!”

élnénk, #zenélnénkKedves Hooligánok,A tegnapi napon egy megjelent újságcikk szerint a koronavírus helyzet miatt…

Közzétette: Hooligans – 2020. július 14., kedd

 

 




 

 

 

A Tankcsapda is csatlakozott Majkához, bízva abban, hogy a zeneipart érintő kérdésben a helyzet súlyához mérten, ami több tízezer embert érint, reális döntés születik.

„Nem kérdés számunkra, hogy a koronavírus-járvány igen komoly dolog. Semmi nem fontosabb annál, mint az emberek védelme és egészsége, ahogy ezt április óta az elsők között, mi is folyamatosan hangsúlyozzuk, be kell tartani az intézkedéseket, a vírus terjedését, amíg nincs vakcina csak így lehet kordában tartani. A zeneipar legtöbb szereplőjével együtt, türelmesen és higgadtan betartottuk a ránk vonatkozó szabályokat, hiszen tudtuk közös érdek, ahhoz, hogy minél hamarabb végre újraindulhassunk, más megoldás nincs. Az elmúlt hónapokban egy dátumot lehetett fix támpontnak venni, ez augusztus 15-e, ahonnan talán visszatérhet a könnyűzene is a rendes kerékvágásba, lehetnek koncertek, fesztiválok, stb. A tegnapi sajtóértesülések szerint azonban hamarosan olyan döntés születhet, amely továbbra is korlátozza a nagyobb létszámú koncertek, rendezvények megtartását. Amennyiben ez valóban így lesz, ezzel a zeneipar olyan mélypontra kerülhet, aminek a következményei beláthatatlanok. Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy ez a szektor a járvány kezdete óta vegetál, nem csak a zenészek, hanem egy teljes szolgáltató ipar, háttéripar került perifériára, a technikusoktól, hangmérnököktől, szervezőktől, klub tulajdonosoktól kezdve a vendéglátó és hangtechnikai cégekig sorolhatnánk, hogy ki mindenki küzd jelenleg is a fennmaradásért, egy biztos, több tízezer emberről van most szó. Bízunk benne és reméljük, hogy mindent alaposan végig gondolnak a döntéshozók és a helyzet súlyához mérten reális döntés születik, hogy sok más fontos foglalkozáshoz hasonlóan, a könnyűzenében és szórakoztató iparban dolgozók is visszatérhessenek a hivatásukhoz és az életükhöz.”

Nem kérdés számunkra, hogy a koronavírus-járvány igen komoly dolog. Semmi nem fontosabb annál, mint az emberek védelme…

Közzétette: Tankcsapda – 2020. július 14., kedd

 

 




 

 

A Magna Cum Laude tagjai is fontosnak érezték, hogy maguk, a közvetlen kollégáik és azok családjai nevében elmondják a véleményüket.

„A koronavírus járvány és az azt követő intézkedések a zenekart és a közönségét jó időre elszakította egymástól. Egy tegnap megjelent cikkben döbbentünk rá, hogy a dátum (augusztus 15.), amit eddig türelemmel vártunk, hogy újra indulhat a könnyűzenében és a koncerteknél is a vérkeringés az nem jön el talán sosem. Jelenleg 500 főben határozták meg a koncertek látogatásának létszámát. Amennyiben ezt a számot nem emelik meg – a rendezvényeket, koncerteket nem lehet megtartani, megrendezni. Mindezek mellett korlátozás nélkül látogathatók például sportrendezvények, színházi előadások, cirkuszok.

A magunk, közvetlen kollegáink és azok családtagjaik nevében tisztelettel kérjük a döntéshozókat, hogy ne alkalmazzanak a könnyűzenei koncertekkel szemben kettős mércét, ezzel ellehetlenítve megélhetésünket. Amennyiben az egészégügyi helyzet miatt minden területet leállítanak, ami tömegeket mozgat azt elfogadjuk és érthetőnek tartjuk. A jelen helyzet sajnos nem magyarázható, mert amíg máshol akár 20.000 ember is együtt szurkolhat, szórakozhat, addig mi 500 fő létszámkorláttal szép lassan eltűnünk, megszűnünk.”

Kedves Magnások,A koronavírus járvány és az azt követő intézkedések a zenekart és a közönségét jó időre elszakította…

Közzétette: Magna Cum Laude zenekar – 2020. július 14., kedd

Ahogy korábban a Blikk is megírta, jelen állás szerint augusztus 15-ig nem lehet 500 fősnél nagyobb rendezvényeket tartani Magyarországon. Gulyás Gergely vasárnap elmondta, hogy a szerdai kormányülésen döntenek az augusztus 20-i programok megtartásáról vagy azok esetleges törléséről. Amennyiben nem lesz lazítás, az a nyári fesztiválok közül a későbbre tolt EFOTT-ot és Fishing On Orfűt, a Campus Fesztivál helyett szervezett Campus Elevent, valamint a Strand Fesztivált, a Szegedi Ifjúsági Napokat és a Kolorádó Fesztivált is érinti.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?