Belföld, Hírek

Megint nem volt nagyobb gondja valakinek Budapesten: feljelentették az életveszélyben lévő kisfiú segítségére siető mentőket, mert felverték a port!

Egy tízéves kisfiú segítségére siettek azok az életmentők, akiket bepanaszolt egy idős férfi, mert felverték a port a villamosmegállóban.

 

 

 




 

Egy villamosra váró 60 év körüli férfi azért tett panaszt az életmentőkre a múlt héten, mert felverték a port egy Margit körúti megállóban – írta az Országos Mentőszolgálat hétfőn a Facebook-oldalán. Az ügy kivizsgálása során kiderült, hogy a jelzett időpontban valóban a dugóban araszolva kapott riasztást az egyik fővárosi esetkocsi, ami egy 10 éves gyermek segítségére indulva hajtott a sínekre.

A rendelkezésre álló információkból megállapítható, hogy bajtársunk jól megválasztott sebességgel érkezett, és biztonságosan haladt át a megállón. A rutinos mentőtechnikus ráadásul a váltakozó hangmagasságú sziréna mellett, kürtszóval is igyekezett felhívni a figyelmet az érkező mentőautóra, a várakozók pedig több hátráló lépéssel jelezték, hogy segítik a mentő közlekedését” – olvasható a bejegyzésen.

A vizsgálat emellett azt is megállapította, hogy „az egység mindenre kiterjedő körültekintése, a biztonságos sebesség és a legnagyobb jószándék nincs arányban a felvert por mennyiségével„.

Az OMSZ elnézést kért az okozott kellemetlenségért, és hozzátették: az életmentők, perceken belül helyszínre értek, és tankönyvi emelt szintű ellátást nyújtottak. Ennek köszönhetően végül stabil állapotban szállíthatták kórházba kritikus helyzetben talált kisfiút.

PANASZNAK INDULT, DICSÉRET LETT BELŐLE❗️❤️🚑🇭🇺 Egy villamosra váró 60 év körüli férfi azért tett panaszt az életmentőkre…

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2020. július 13., hétfő

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?