Életmód

12 dolog, amit a férfiak és nők teljesen másképp csinálnak

Kétség sem férhet hozzá, hogy a nők és férfiak különböző bolygókról – sőt, inkább különböző univerzumokból – származnak. És itt nem csak a gondolkodásról van szó, hanem a legapróbb gesztusokról, mozdulatokról és testhelyzetekről. Ezek belénk vannak programozva! Még sosem gondoltam bele, de tényleg markáns különbség van a két nem között, pedig csak apró dolgokat csinálunk eltérően. A legegyszerűbb, hétköznapi dolgokat is másként csináljuk!

 

 

 

Pózolás a fotókon
A férfiak próbálnak minél nagyobbnak tűnni, a lányok pedig kicsinek és elegánsnak.

Dolgok megfogása
A nehezebb tárgyakat a nők alul fogják meg, a férfiak pedig egy kézzel, a felső részükön. Még akkor is, ha nagyon nehéz tárgyról van szó, mert minél erősebbnek akarnak tűnni.

Mutasd a kezeidet!
A nők a szépen megcsinált körmeiket, kezük tisztaságát mutatják, a férfiaknál a méret számít, ezért ők a tenyerüket mutatják.




Megfordulás
Ha utánuk szólsz, egészen másképp fordul meg egy nő és egy férfi. Míg a legtöbb férfi az egész felsőtestével, a nő csak a fejével néz hátra.

Melyik 5 dolgot választanád ki, ha egy 5 napos kirándulásra kéne becsomagolnod?

Megkérdeztek egy lányt és egy fiút, hogy melyik öt dolgot pakolnák be a táskájukba egy 5 napos utazásra. A válaszok sokat elárulnak a különböző gondolkodásmódról.

A lány a fogkefét, a sampont, a borotvát, naptejet és hitelkártyát választotta. Ezt azzal indokolta, hogy a higiénia a legfontosabb, a többi dolgot meg meg tudja venni a hotelben.

A fiú pedig először is a hitelkártyát választotta, mert abból szinte mindent megvehet magának, amire szüksége van. Vasalót azért vinne magával, mert azt problémásabb lehet beszerezni. Ezen kívül vinne néhány gyógyszert amire szüksége lehet, emellett a borotvát és a fényképezőgépet, hogy megörökítse az érdekes pillanatokat.

Vedd le a pólód.
A férfiak nagy része a vállánál fogva húzza le magáról a pólót, míg a nők az oldalánál fogva. Ez azért van, mert míg a fiúk testük legerősebb részét – a karjaikat – használják, a lányok az egész testüket bevetik.

Kényelmes ülőpozíció.
A nők általában összefonják a lábaikat, a férfiak pedig széttárják őket. Ez az egyértelmű anatómiai okok mellett azért is van, mert előbbi dominanciát sugároz, utóbbi pedig visszafogottságot.

Labda eldobása.
A férfiak egy karjukat használják, a nők pedig az egész testüket.

Köhögés
A férfiak leggyakrabban az öklüket, a nők pedig tenyerük szélét használják, hogy eltakarják a szájukat.

 

 

 

 

Ásítás
Ilyenkor a férfiak egy kezüket használják (már ha eltakarják egyáltalán a szájukat), a nők pedig mindkét kezüket.

Hajigazítás
Meglepetés: a férfiak itt is követik az ‘egykezes szabályt’! A nők pedig…dobpergés….mindkét kezüket!

Plusz: Így látják a 15 centit a fiúk és a lányok… 😀

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?