Hírek

Breaking: titokzatos, a koronavírusnál is halálosabb kór kezdett el gyilkolni

A Kazahsztánban megjelent betegség ugyanúgy tüdőgyulladást okoz, mint a koronavírus.

 

 

 
 

Kazahsztánban egy eddig ismeretlen, tüdőgyulladást okozó betegség jelent meg, amely a koronavírusnál is halálosabb – számolt be a CNN. A kórra a kínai hatóságok figyelmeztettek, miután az áldozatok között kínai állampolgárok is vannak. A Hvg.hu összefoglalója szerint a közép-ázsiai ország egészségügyi minisztériuma vizsgálódik, de még nem tudták meghatározni a kór eredetét és jellemzőit.

Idén Kazahsztánban már 1700-nál is többen haltak meg a titokzatos új betegség miatt, a járvány ráadásul júniusban erőre kapott, s csak akkor 628-an estek áldozatául a fertőzésnek. Összehasonlításképp: a koronavírus eddig 264 emberrel végzett a világ 9. legnagyobb területű országában.

Egyes városokban több száz, ismeretlen eredetű, tüdőgyulladással járó esetet regisztráltak. Naponta átlagban 200 embert kezelnek kórházban az új betegség miatt, több tucatnyian kritikus állapotban vannak. Azt a kazahsztáni kormány is elismerte, hogy a beteség sokkal halálosabb a koronavírusnál, de azt tagadják, hogy járvány lenne a 18 millió lakosú országban.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?