Állat, Életmód

18 négylábú kis kedvenc, akit hősként könyveltünk el, tetteik miatt.

A kutya az ember legjobb barátja.Ezt már sokszor bebizonyították. Olyan hősök akik sok ember számára példamutató lehet. Tanulhatnánk tőlük önzetlenséget, együttérzést, önfeláldozást stb. Ők nem ítélkeznek, elfogadnak olyannak amilyen vagy. Nem akarnak megváltoztatni. Feltétel nélkül szeretnek. Ezek a kutyák olyan tetteket vittek véghez amivel kivívták az emberek elismerését.

 

 

 

1. A sokak által ismert Lajka kutya. Egy merénylőt ártalmatlanított, aki fegyvert fogott gazdájára. Eközben 4 lövést is kapott, amit egy 7 órás műtét segítségével élt túl. Ezért a hőstettéért nemrégiben ki is tüntették.
2. Ez a kutya megmentette ezt a 8 éves kisfiút, egy felé száguldozó kamiontól. A kutya látva, hogy mi történik neki ugrott a gyermeknek, ezzel őt félre lökte. A négylábút viszont elütötte a teherautó.
3.Ez a kutyus, több mint fél órán keresztül ugatott gazdájának azt a jelzést adva, hogy menjenek sétálni. A gazda nagy nehezen rá vette magát, hogy kivigye a kutyát a házból. Kiderült, hogy gázszivárgás volt és a kutya menekíteni akarta a családját.


4.Ő a megfagyástól óvta meg a hidegben rosszul lett gazdáját. A kutya több mint 24 órán keresztül feküdt a férfin, ezzel védve őt a kihűléstől.
5. Egy menhelyen, a képen látható Maggie kiszökött saját kenneljéből, hogy az újonnan érkező síró és árva kiskutyákat megvigasztalja.
6.Molly a vakvezető kutya egy égő házból mentett meg 7 embert. Jelzésével sikerült időbe kijutnia mindenkinek.


7.A család a kutyát is gyermekként kezeli. Ezért az üzenet. “Megmentettem a kisöcsém életét, amikor szóltam Anyunak, hogy álmában fuldoklik.”
8.Ez a kutyát a menhelyről az asszony 4 órával az elaltatására kitűzött idő előtt hozta el. Megmentve ezzel életét. Ennek köszönheti azt is, hogy a kutya megmentette fia életét. Egy este lefekvés után a kutya nem maradt veszteg. Rohangált a nő és a fia szobája között. Mivel a nőt nyugtalanította a kutya viselkedése, átment a fia szobájába. Ott talált rá a már eszméletlen gyerekre, aki alig lélegzett. Még időben, mert sikerült megmenteni a fiút.
9. Egy mexikói mentő kutya, aki 52 emberéletet mentett meg egy pusztító földrengés után.
10.Figo a vakvezető kutya, gazdája elé áll mikor egy busz elé mentek. Ezzel tompítva az ütközést, és megmentette gazdáját.
11.Chako egy dühöngő férfitól mentett meg egy nőt. A férfi késsel támadt a kutya gazdájára, aki nem hagyta annyiban és neki ment a támadónak. 12 késszúrást kapott a kutya, de leteperte az agresszív férfit.
12.Lilly, a pitbull 2012-ben vált hőssé. Ekkor történt ugyanis, hogy gazdája elesett a síneken, és eszméletlen állapotba került. A kutya érezte, hogy baj van ezért elkezdte letuszkolni gazdáját a sínekről. Egy száguldó vonat vezető észrevette a sínen fekvő nőt, és a kutyát. Fékezni kezdett, de nem sikerült időben megállnia. A nőt sikerült a kutyának időben félre húzni, de neki sajnos egyik lábát amputálni kellet, mert a vonat átment rajta.
13. Egy kutyus aki sosem hagyja magára a beteg gazdiját.
14.A kutya egy kapálózó őzet vett észre a tenger hullámai közt. Egy percet sem késlekedett kimentette a vízből.
15.Bretagne a legidősebb kereső-, és mentőkutya, aki 16 évet szolgálat után pusztult el.

 

 

 

 

 

 

16.Ez a kutyus is egy égő házból menekítette ki a családot, és még 5 másik kutyát.
17.Sam a kutya 10 évszolgálat után ment nyugdíjba. A szolgálati ideje alatt 300 gyermek életét mentette meg.
18.Akashának az igazi anya típusú pitbullomnak nem voltak még kölykei. De a minap megmentettünk egy kóbor kiscicát aki körülbelül 4 hetes lehet. Azóta anyjaként gondozza és eteti.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?