Celeb / Híresség, Film

12 gyermekszínész a Harry Potterből, akinek élete megváltozott a filmezés óta

A Harry Potter forgatása 10 évig tartott. A gyermekszínészek, akik most majdnem 30 évesek, életüknek egyharmadát e franchise filmre fordították, de nem mindegyikük folytatta színészi karrierjét – némelyikükből fotósok, zenészek és még zsokék is váltak. Mit csinálnak most azok az emberek, akik Luna, Neville, Seamus és más karakterét játszották? Nézzük meg! Tudni szerettük volna, hogy a franchise film szereplőinek élete megváltozott-e a filmek óta. Biztosak vagyunk benne, hogy a cikk olvasása során sok érdekes tényt fogsz megtudni.

 

 

 

12. Joshua Herdman (Gregory Goyle)

Josh Herdman játszotta Draco Malfoy barátai egyikét, Gregory Goyle-t. Alig ismerjük ezt a fiatal gazembert, aki a Mardekár házban tanult: most kevert harcművész.

11. Evanna Lynch (Luna Lovegood)

A furcsa Luna szerepe Evanna Lynch kezelésének egy formája volt. 11 éves korában anorexia miatt kórházba került. Levelet írt J.K. Rowlingnak és elmondta neki a problémáját, és megemlítette, hogy mindig is szeretett volna részt venni a Harry Potterben. Az író válaszolt neki, és levelezni kezdtek. 3 évvel később Rowling meghívta a lányt, hogy vegyen részt egy meghallgatáson. Az Evannának sikerült kitűnnie a 15 000 pályázó közül, és megkapta a szerepet, még úgy is, hogy nem volt tapasztalata a színészkedésben. A Harry Potter filmek után 5 további filmben szerepelt. Legutóbbi szerepe A nevem Emily című filmben volt. Most Lynch részt vesz a Dancing with the Stars-ban (Tánc a sztárokkal).

10. Harry Melling (Dudley Dursley)

Bár Harry Melling egy színész unokája, soha nem szerepelt filmben, mielőtt Harry csúnya unokatestvére lett volna. 18 éves korában Melling annyira sokat fogyott, hogy a felismerhetetlenségig megváltozott. Tehát A Harry Potter és a Halál ereklyéiben való szerepléséhez kosztümöt kellett viselnie, ami kövérítette. A film Melling életében döntő időszak volt: színészeti iskolában és a Londoni Zene- és Színházművészeti Akadémián végzett. Ma színházakban játszik, illetve filmekben és televíziós sorozatban vesz részt. Legutóbb a Z: Az elveszett város és a The Ballad of Buster Scruggs című filmekben tevékenykedett.


9. Devon Murray (Seamus Finnigan)

Devon Murray eredetileg Írországból származik, és még soha nem hallott Harry Potterről, mielőtt a szerepét megkapta. 6 éves kora óta filmekben játszik (szerepelt A tegnap gyermekeiben, így nem is kellett meghallgatáson részt vennie). Murray a lovaglást is szereti: versenyeken vesz részt és 6 lova van. Devon azt mondja, hogy Seamus Finnigan szerepe nem tette őt ismertté Írországban.

8. Bonnie Wright (Ginny Weasley)

Bonnie Wright úgy döntött, hogy elmegy a meghallgatásra, köszönhetően a bátyjának – aki azt mondta, hogy úgy néz ki, mint Ginny. A Harry Potter után 13 filmben szerepelt, és saját filmes céget alapított, ahol forgatókönyvíróként, filmrendezőként és filmes producerként dolgozik. Emellett Bonnie vegetáriánus és jótékonysági tevékenységeket folytat.

7. James és Oliver Phelps (Fred és George Weasley)

James és Oliver Phelps soha nem játszottak filmben a Harry Potter előtt, de igazán szerették a könyvet a gyerek varázslóról, ezért anyukájuk azonnal elvitte őket a meghallgatásra közvetlenül miután hallott róla. Az ikreknek hat meghallgatási szakaszon kellett végigmenniük, mielőtt végül megkapták a szerepeket. Ma mozifilmekben játszanak (részt vettek a Kingdom harmadik évadjában), golfoznak, és jótékonysági tevékenységet végeznek.

6. Stanislav Yanevski (Viktor Krum)

A bulgáriai Stanislav Yanevski az északi varázsló iskolának, Durmstrangnak a tanítványa volt, bár mintegy 600 színész volt, akik ezt a szerepet akarták. Stanislav több filmben is szerepelt. Legutóbbi munkája 2011-ben volt, egy szerep a Resistance-ben.

5. Sean Biggerstaff (Oliver Wood)

A Harry Potter filmjeiben Sean játszotta Oliver Woodot, a griffendéles quidditch csapat kapitányát. Alan Rickman a Téli vendég című filmben dolgozott Seannal, ezért ajánlotta a fiút a szerepre. Ma Biggerstaff folytatja színészi karrierjének építését.

4. Luke Youngblood (Lee Jordan)

Luke, Lee Jordan-t, a Griffendél ház lelkes tagját játszotta, akinek fő szerepe, hogy a közönséget tájékoztassa a csapatoknak az iskolai Quidditch mérkőzések során való teljesítményéről. 32 éves korában már 10 televíziós sorozatban szerepelt (mint a Glee – Sztárok leszünk! és a Hazudj, ha tudsz!), és most a Galavant egyik fő részében játszik. Színházban is dolgozik és énekel.

 

 

 

 

 

3. Hugh Mitchell (Colin Creevey)

A kis Harry Potter rajongó szerepe volt az első Hugh számára. Később 16 filmben és sorozatban vett részt. Ma zeneszerző, énekes és fotós.

2. Matthew Lewis (Neville Longbottom)

A kis Matthew Lewisnak sikerült meggyőznie az anyját, hogy vigye el őt a meghallgatásra, ahol 5 órát kellett várniuk egy sorban. A színész ugyanolyan szerencsétlen volt, mint a forgatás alatti karaktere: műfogakat, műanyag párnákat kellett viselnie a fülei mögött, és egy kosztümöt, ami kövérítette. És egyszer, Helena Bonham Carter véletlenül perforálta a dobhártyáját, és nem hallott néhány napig. Most Matthew folytatja színészi karrierjét, és szerepet játszott a Mielőtt megismertelek című filmben. Házasságot is kötött Angela Jones-al, az Universal Studios rendezvényszervezőjével.

1. Tom Felton (Draco Malfoy)

A filmben Draco, Harry ellensége volt, de a valóságban Tom Felton, Daniel Radcliffe és Rupert Grint barátja volt. Emma Watson még azt is bevallotta, hogy ő volt az első szerelme. Sajnos ez nem volt kölcsönös. Mielőtt részt vett a Harry Potterben, Tom filmekben játszott és énekelt egy kórusban. Mostanában 2 zenei albuma van és filmekben játszik – láthatjuk őt az Originben, ami egy sci-fi sorozat.

Ki nyűgözött le a legjobban? Ki a kedvenc színészed a Harry Potter varázslatos világából? Mondd el nekünk kommentben!

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?