Belföld, Hírek

Orbán Viktor: „A kormány ne nyaralgasson, hanem figyeljen”

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban adott interjút, amelyben többek között arról beszélt, hogy ne menjenek a magyarok a külföldre nyaralni, illetve beszámolt a gazdaság újraindításának újabb eleméről.

 

 

 




 

A magyar miniszterelnök a Kossuth Rádióban arról számolt be, hogy a magyaroknak meg kell érteniük, jelenleg még nincs vakcina a koronavírus ellen, így nem tudjuk beoltani magunkat, hogy ne kapjuk el a fertőzést, továbbá a környező országok is hatással vannak ránk. Mint mondta, szeretné megkérni a magyarokat, hogy ne külföldre menjenek nyaralni, hanem inkább a Balatonra.

Emberek fürdőnadrágban, bikiniben, fagylalt, lángos, az emberek úgy érzik, kitört a szabadság. A kormány pedig ne nyaralgasson, hanem figyeljen – jelentette ki.

Mindemellett újra megerősítette azt a döntést, miszerint Magyarország nem nyitja meg a határait a nem európai uniós országok előtt, Szerbia kivételével. Hozzátette: ez a határvédelem egyben egészségügyi védelem is. Kifejtette azt is, hogy a magyar emberek azt hiszik, jobban mennek a dolgok nyugaton, pedig nem így van, sokkal rendezettebb pénzügye van Csehországnak vagy Szlovákiának a nyugatnál, dacára, hogy ott kommunizmus volt korábban.

„A magyar emberek nagyon lassan realizálják, vagy nem igazán, hogy az egész közép-európai perspektíva megváltozott: a pénzügyeink rendezettebbek, de egy baj van, szegényebbek vagyunk” – mondta, majd kitért arra is, hogy a gazdaság újraindítása miatt nagy viták zajlanak Európában.

„Ne legyünk balekok. Áll is a bál Brüsszellel, késhegyre menő viták zajlanak Európában a gazdaság újraindításával kapcsolatban” – tette hozzá, de egyáltalán nem aggódik, nyugodt, mivel az országgyűlés ma fogadja el a 2021-es költségvetést, aminek áttörés-elemei is lesznek. Például a CSED, aminek köszönhetően, ha a nők szülnek, több pénzt kapnak, a bruttó fizetésük 100%-át.

 

 

Szó esett az MSZP álmentős videójáról is, amit Orbán az elmúlt 30 év erkölcsi mélypontjának tart. Mint mondta, az ellenzék próbálja meggyőzni az országot arról, hogy a kormány járvány elleni védekezésével baj van, holott nincs. Hozzátette: nem az a feladata, hogy foglalkozzon a baloldallal, hanem a kormányzással, ám amellett nem tudott szó nélkül elmenni, amit az ellenzék tett.

„Azt meg végképp nem értem, hogy kilopkodják a postaládákból a nemzeti konzultációs kérdőíveket” – mondta.

Ahogy a Blikk megírta, Németország átvette a soros elnökséget az Európai Unióban. Orbán elmondása szerint, ha fair elbánást kapunk a jelenleg zajló vitákban, együtt tudunk majd mozogni Németországgal. Azonban a migrációs kérdésekben például egyáltalán nem egyezik a két ország gondolkodásmódja. Mint mondta, mi magyar gyerekeket akarunk, ám Németország erről teljesen másképp gondolkodik.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?