Belföld, Hírek

Felhőszakadás és zivatarok miatt is kiadták a riasztást – viharos szél és jégeső is jöhet

Hétvégén viszont több lesz a napsütést. Vasárnap pedig 32 fok is lehet.

 

 

 




 

Pénteken több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, majd délután nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Északnyugaton csupán elszórtan lehet zápor, máshol viszont többfelé várható zápor, zivatar – kiemelten a Duna-Tisza-közi konvergencia mentén, illetve északkeleten. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás, de emellett jégeső és viharos széllökés is kísérheti.

Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon gyakran meg is erősödik az északnyugati, északi szél. A hőmérséklet kora délután 24 és 30.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat néhány délnyugati járásra riasztást is adott ki felhőszakadás és zivatar miatt.

A zivatarok miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Komárom-Esztergom megyék kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Felhőszakadás miatt pedig Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre másodfokú figyelmeztetést adtak ki. A többi megyére Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Komárom-Esztergom megyék kivételével elsőfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás miatt.

Este többnyire gyengén felhős lesz az ég, ugyanakkor a Duna-Tisza-közi konvergencia mentén erősen felhős tájak is lehetnek. Utóbbi térségben helyenként zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Nagyrészt mérsékelt marad a légmozgás, de helyenként élénk lesz az északi, északnyugati szél. Hajnalra 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

 

 

 

Szombaton

a Tiszántúl keleti felén és a középső országrészben várható az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, és arrafelé szórványosan, másutt a többórás napsütés mellett legfeljebb néhol valószínű zápor, zivatar.

Az északi, északkeleti szél élénk, helyenként erős lesz, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 30 fok között alakul.

Vasárnap napos időre számíthatunk, az ország nagy részén kevés, a Tiszántúl egy részén több gomolyfelhővel.

A Tiszántúlon helyenként zápor, zivatar előfordulhat, másutt csapadék nem várható.

Az északi szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között alakul.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?