Belföld, Hírek

Cigányellenes mangaplakát jelent meg a Pető Intézetnél, fekete fóliával takarták le

A plakátcég szerint feltörték a citylight berendezést, jogi lépéseket tesznek.

 

 

 




 

Rasszista, cigányellenes plakát jelent meg a Pető Intézet melletti Villányi úti villamosmegállóban, a fotó a Trash of Pest Facebook-csoportban bukkant fel – írta meg az Index. A mangafigurát ábrázoló plakáton az alábbi szöveg olvasható:

„Hé, oni-csán! (japánul „idősebb testvér” – a szerk.) Tudtad-e, hogy a cigányok a lakosság mindössze 9%-a, mégis ők követik el a bűncselekmények kétharmadát? De hát az hatalmas felülreprezentáció! Bizony, az hatalmas oni-csán!”

Újbudán nincs helye semmilyen rasszista provokációnak sem! Ezért a Pető Intézetnél kihelyezett gyűlöletkeltő plakátot az MSZP aktivistáival lefedtük és a hatóságot értesítettük.STOP rasszizmus!

Közzétette: Tóth Márton Újbuda – 2020. június 27., szombat

 

 

 

 

Tóth Márton MSZP-s önkormányzati képviselő Facebook-posztjában szintén beszámolt az esetről, azt írva, letakarták a rasszista plakátot. „Újbudán nincs helye semmilyen rasszista provokációnak sem! Ezért a Pető Intézetnél kihelyezett gyűlöletkeltő plakátot az MSZP aktivistáival lefedtük és a hatóságot értesítettük. STOP rasszizmus!” – olvasható a bejegyzésében.

A plakátcég szerint valakik feltörték a citylight berendezést, és illegálisan helyezték el a plakátot, ezért jogi lépéseket tesznek.

 

 

 

 

forrás:



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?