Celeb / Híresség

12 híresség, akik civil foglalkozásáról eddig nem is tudtunk

Nagyon sok hírességről azt gondoljuk, hogy az eredeti szakmája énekes vagy színész, pedig nem is gondolnánk, hogy mennyi színésznek teljes más a civil foglalkozása. Számunkra nagyon megdöbbentő volt, mikor kedvenceinkről meg tudtuk, hogy a színészkedés előtt mivel is foglalkoztak valójában. De mivel ők is egyszerű emberek voltak, akik annak idején nem gondolták volna, hogy egyszer nevüket az egész világ ismerni fogja, így teljesen természetes, hogy teljesen hétköznapi foglalkozást választottak annak idején. Most összegyűjtök kedvenceink hétköznapi foglalkozásait.

 

 

 

1.Brian May, csillagász

Először nem is gondoltuk volna, hogy a Queen gitárosának milyen komoly foglalkozása van. May eredetileg csillagász, de a sok koncert és próba miatt ez kicsit háttérbe szorult, azonban sosem adta fel, és ahogy lehetősége és szabadideje volt, foglalkozott a csillagászattal. 2007-ben pedig megszerezte a professzori fokozatot, sőt, hab a tortán, hogy NASA űrkutatásában is esélyt kapott, hogy tanulmányozza a a legtávolabbi csillagok topográfiáját.

2.Mayim Bialik, idegtudós

Az Agymenők Amy Farrah Fowler-jeként ismertük meg, aki a vásznon tudóst alakít. Azonban ez nincs másképp a való életben sem, hiszen munkája mellett 7 évig tanult, hogy megszerezhesse idegtudós diplomáját. Szabadidejében nagyon sok ezzel kapcsolatos dolgot oszt meg YouTube-csatornáján, de emellett ad karriertippeket, és szívesen mesél életéről, valamint arról, hogy telnek a napjai.

3.Bruce Dickinson, pilóta

Bruce Dickinson az Iron Maiden frontembereként vált világszerte ismertté, sőt sokan még azt is kimondták, hogy a világ legjobb frontembere. Azonban nem is gondolnánk róla, de az Egyesült Királyságban profi vívóként lett először ismert, sőt az ország legjobbja volt. Mivel nagyon szeret repülni, így nem volt kérdés, hogy megszerezze a jogosítványt is a repülőgépekhez, és volt olyan időszak is az életében, amikor egy kereskedelmi légitársaság pilótájaként is dolgozott.


4.Steve Buscemi, tűzoltó

A híres színész neve senki előtt sem ismeretlen, számos filmben megcsillogtatta tehetségét a rajongók legnagyobb örömére. Azonban kevesen tudják, de fiatalabb korában a New York-i tűzoltóságnál szolgált, sőt, a szeptember 11-i terrortámadás következtében egy egész héten át napi 12 órában kereste a romok alatt a túlélőket, ezért a város tiszteletbeli zászlóalj főnök kitüntetéssel jutalmazta.

5.Tom Selleck, mezőgazdász

Bár az egész világ által Magnumként várt híressé, azonban nemcsak a színészkedés volt számára fontos az életében. A színészt többször jelölték Emmy-díjra, majd ennek ellenére hamar megunta a csillogást és rengeteg party-t. Vásárolt egy farmot Kaliforniában és elkezdett elég komolyan a mezőgazdasággal foglalkozni. Miután kitanulta a szakmát, neki állt avokádót termeszteni, amit manapság már importál is.

6.Katheryn Winnick, testőr és fekete öves harcművész

A csodálatos színésznőt a Vikingek sorozatból ismerhettük meg. Rengetegszer kerül a vásznon különböző harcokba. A kollégái pedig elmondták, hogy a színésznőnek nincs szüksége dublőrre, mivel nagyon sok harcművészetben jártas, és egyébként eredeti foglalkozása is testőr. Az érdekesség pedig a történetben, hogy Kanadában saját harcművészeti iskolát is nyitott.

7. Dexter Holland, molekuláris biológus

Amikor az Offspring együttes bekerült a köztudatba, nem is gondoltuk egyik tagjuknak egész érdekes foglalkozása van. Dexter Holland a rengeteg turné és fellépés miatt háttérbe szorította tanulmányait, de sosem mondott le arról, hogy befejezze. Később megszerezte diplomáját biológiából, majd Ph.D fokozatot szerzett molekuláris biológia szakterületen.

8.Cole Sprouse, régész és fotós

A tinisztár neve leginkább azért lehet ismerős, mert a gyönyörű, magyar topmodell Palvin Barbara párja. Először a Zack és Cody című sorozatban tűnt fel. A sorozat végeztével azonban teljes sebességgel tanulmányaira összpontosított, így 2015-ben a NYU-n mint régész végzett. Közben kitanulta a fotós szakmát is, mivel az is nagyon érdekelte, és manapság is ezzel foglalkozik, így most olyan nagy magazinoknak fotóz, mint a Vogue.

9. Liam Gallagher, a ruházati márka tulajdonos

A híres énekes az Oasis-nek volt frontembere, de nemcsak remek énekes, hanem mellette kiváló üzletember is. Rájött, hogy a 90-es években nem nagyon van olyan ruházati márka, ami egyesíti a divat és zene jegyeit. Így ettől az ötlettől vezérelve létrehozta saját márkáját a Pretty Green-t, aminek sikere ma is töretlen. Valószínű ennek az egyik oka az, hogy ő maga is nagyon szívesen viseli fellépésein. Azóta pedig kitanulta a szakma csínját-bínját is.

 

 

 

 

 

 

10. Natalie Portman, pszichológus

A színésznő bebizonyította, hogy remekül teljesít a vásznon, és bármilyen szerepet kap, arra 120%-al készül. Egyszer azt nyilatkozta, hogy nem szeretné, hogy az embereknek csak egy bugyuta színésznőcske jusson róla eszükbe, így a biztonság kedvéért a Harvard Egyetemen lediplomázott pszichológusként még 2003-ban.

11.Bradley Cooper, angol-irodalom tanár

A Másnaposok filmekben tanárt alakít, bár akkor eléggé elképzelhetetlennek tartottuk, hogy valójában tényleg ez a szakmája. Azonban egyik alkalommal a nagy közönségnek is felfedte valódi szakmáját : ő valójában angol-irodalom tanár, így ha egyszer visszavonulna a vörös szőnyegről, valószínűleg nem esne kétségbe, hogy mit csináljon.

12.Lisa Kudrow, biológus

A színésznő a Jóbarátok sorozattal robbant be a köztudatba, és nem is igazán tudtuk róla elképzelni – talán a sorozat miatt – , hogy mennyire értékes diplomája van. Pedig valójában biológusként szerzett diplomát, egyszer pedig nyilatkozta, hogy diplomája megszerzésében orvos édesapja motiválta.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?