Érdekes

Íme néhány érdekes és kevésbé ismert tény a Nokia 3310-esről

Ha te is a 90-es években voltál gyerek akkor tisztában vagy azzal, hogyan is néz ki az a bizonyos elpusztíthatatlan Nokia 3310-es mobiltelefon. Annak ellenére, hogy se kamerája, se színes kijelzője, se hatalmas memóriája nem volt ennek a készüléknek mégis sokan imádták. A gyerekek többnyire azért, mert olyan erős akkumulátora volt, mellyel órákon át lehetett játszani a kígyós játékkal. Az sem volt túlságosan túlgondolva, csak egy egy egyszerű vonal volt, amivel meg kellett érinteni egy pici pöttyöt a kijelzőn. Minél több pöttyöt “ettél” meg annál hosszabb lett a “kígyó”. Megunhatatlan játék volt. A mai fiataloknak fogalma sincs arról mennyire menő volt ilyen telefont birtokolni, hiszen bármit csinálhattál vele, annak soha semmi baja nem esett. Mivel egy kicsit nosztalgikus hangulatba is kerültünk, összeszedtünk nektek néhány érdekes tényt a Nokia 3310-es telefonokról.

 

 

 

1, A Nokia 3310 akkumulátora a szó szoros értelemben félelmetes, mivel sokkal-sokkal tovább bírja a strapát, mint bármelyik mai okostelefon. Ez a készülék képes 55 órán keresztül bírni beszélgetés közben, és készenléti ideje meghaladja a 245 órát.

2, A mai okostelefonok nagy részének 20 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy újrainduljon. Ezzel szemben a Nokia 3310-nek elegendő 8 másodperc. Ebből is látszik, hogy annak rendszere semmilyen felesleges dologgal nem volt leterhelve.

3, Finnországban ezt a készüléket elpusztíthatatlannak nyilvánították, sőt a nemzet egyik szimbólumának választották a rock és a szauna mellé.




4, 17 év után a Nokia beleegyezett abba, hogy készít egy modern 3310-est. Sajnos azonban a 2.0 verzió nem minden ember tetszését nyerte el.

5, A kígyós játék az 90-es évek legikonikusabb és legnépszerűbb mobiljátéka volt, ami több mint 1 milliárd játékos elérése után 2010-ben Guinness világrekordot nyert. 2013-ban napvilágot látott egy GIF, amiben egy titokzatos orosz játékos megmutatta, hogy igen is le lehet győzni a játékot. Sokan azt mondták, hogy csalás.

6, A Nokia 3310-es mobiltelefonja még életet is mentett. Egyszer egy Afganisztánban állomásozó katona golyót kapott a mellkasába. A telefon viszont pont abban a zsebében volt, ahol a lövés érte s kiderült, hogy a készülék felfogta a golyót. A katonának ennek hála semmilyen sérülése nem lett.

7, A készüléket egy igazi újításnak tekintették mivel belső antennája volt és több olyan változtatást eszközöltek rajta, amit korábbi társaiban nem. Az új technológia révén ez lett az üzlet új arca.

8, A telefonnak volt egy olyan különleges képessége, mellyel a tulajdonosa saját, egyedi csengőhangot készíthetett magának. Nem kellett mást tennie, csak a billentyűket nyomkodni, melyek különböző hangokat adtak ki.

9, Amikor piacra dobták 166 dollárba került, a felújított 2.0-s változata viszont közel sem került ennyibe, sőt sokkal kevesebbet kértek érte.

10, A 3310-es készülék sokféleképpen megelőzte társait, például azzal, hogy 459 karaktert engedett beírni egy üzenethez, ami háromszor annyi volt, mint amennyi az előző generációs telefonokban lehetséges volt. A mai szabvány szerint csak 160 karaktert tudunk egy üzenetbe írni.

11, Többször is említettük, hogy törhetetlen készülék volt. Míg a mai telefonok súlyos sérülést szenvednek el, ha épphogy elejtjük őket, addig a 3310-esnek ez meg sem kottyan. Még csak meg sem karcolódik, ha véletlen leejtjük őket a betonra.

Tény, hogy itt 30 méteres magasságból dobják le és igen szétesik, de utána, ahogy összerakják ugyanúgy működik tovább. Ezt melyik mai készülék tudja megcsinálni?

12, Ebben a készülékben volt jelen az automatikus javítás legkorábbi verziója. Az egyik gomb megnyomásával bedobta azon lehetőségek listáját, amire változtatható volt a szó. Sokan azonban nagyon bosszantónak találták, ezért kérvényezték ennek a kikapcsolását.

13, Amikor a legelső iPhone-t piacra dobták 25 millió darabot adtak el belőle ez hihetetlenül nagy számnak tűnik legalábbis addig, míg meg nem tudod, hogy a Nokia mennyit adott el a 3310-es készülékéből. Ha hiszed, ha nem 126 millió darabot értékesítettek belőle.

 

 

 

 

 

 

14, Az Egyesült Királyságban a “The Sun” napilapban egy nagyon kedves történet olvashattak az emberek. A történet főhőse még 2000-ben vásárolt magának egy 3310-es telefont és 17 év elteltével még mindig ugyanazt használta annak ellenére is, hogy technológiailag alacsonyabb rendű, mint a többi modern készülék.

15, A minimalista megjelenésű Nokia 3310-et Dánia fővárosában Koppenhágában fejlesztették ki. Nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy megfeleljen az emberek igényeinek. Bezzeg a mai modern készülékek gyártói új életmódot akarnak az emberekre rákényszeríteni. Nincs is szükség másra csak megnézni, hogy ez a készülék mennyire egyszerű és letisztult.

Na mit szóltok? Ti tudtok még olyan információt erről a készülékről, ami beleillene a listába?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?