Életmód, Érdekes, Külföld

21 érdekes részlet a dél-koreaiak életéről, ami nagy meglepetésként szokta érni a turistákat

Dél-Korea nem a legnépszerűbb turisztikai célpont, legalábbis a környező országokhoz, például Kínához vagy Japánhoz képest. Talán ezért is sikerült fenntartani a koreai lakosoknak azokat az egyedi hagyományokat és szabályokat, amik igazán különlegessé teszik ezt az országot. Az országban érkező turistákat ez természetesen nagy meglepetésként szokta érni, néha annyira, hogy a közösségi oldalakon keresztül is elmesélik a világnak, hogy milyen különleges hely Dél-Korea.

 

 

 

1 ,,3 hónapot töltöttem Dél-Koreában egy diákcsere program keretén belül. Míg ott voltam, mindennap küldtem egy képet a szüleimnek arról, hogy milyen ételeket kapnak a gyerekek az iskolában.”

2 ,,A tíz órás repülőút előtt ennek a 4 hónapos csecsemőnek az édesanyja minden utasnak osztott egy bocsánatkérő csomagot a gyermek esetleges sírásáért.”

3 ,,Dél-Korea olyan biztonságos, hogy nyugodtan az utcán hagyhatjuk a csomagjainkat, nem kell félnünk attól, hogy valaki elviszi őket.”


4 A gyerekekért mindent.

5 ,,A boltban a banánokat érettség szerint csomagolják, mert tudják, hogy nem egyszerre fogjuk megenni az összes banánt.”

6 ,,Ebben az országban a mozijegyek lenyűgözően szépek.”

7 Akárcsak maguk a mozik.



8 ,,Ilyen kis fogókkal kínálják a chipset és a harapnivalót, hogy ne zsírozzuk össze a kezünket, miközben eszünk.”

9 Dél-Koreában az építkezések közelében letakarják az autókat, hogy ne koszolja össze őket az építkezésen keletkező por.

10 ,,A tömegközlekedési eszközökön ilyen párnák vannak az ablakokon, amiken kényelmesen pihentethetjük a fejünket utazás közben.”

11 ,,Az unokatestvérem küldte ezt a képet Dél-Koreából. Az egészséges életmódot próbálják vele elősegíteni.”

12 ,,Az alacsony szülési ráta miatt a dél-koreai iskolák az analfabéta idősek számára is megengedik, hogy bejárjanak tanulni a gyerekekkel az iskolába.”

13 ,,Találtam egy mini-könyvtárat a szöuli metrón.”

14 ,,Furcsa, de a Burger Kingben rendelt ételem mellé egy friss paradicsomot is csomagoltak.”

15 ,,Szöulban jártam az esős évszakban, és készítettem egy fotót a városról.”

16 ,,A koreaiak utálják a hideget, ezért a megállókban a padok fűtöttek.”

17 A férfi ruhaboltokban mellbimbó-tapasz kapható, hogy ne üssön át a vékony szövetű pólókon.

18 ,,Először azt hittem tűz van, de valójában így dolgoznak a költöztetőcégek Dél-Koreában.”

 

 

 

 

 

19 ,,Ezek párolt selyemhernyó lárvák. Az ízük mint a bab, az illatuk…nos, az jóval büdösebb.”

20 ,,Korea a napellenzőkkel ellátott vicces kalapok hazája. Kicsit olyan, mintha folyamatosan hegesztők rohangálnának az utcán.”

21 A „férjbérlés” mellett Dél-Korában nagybácsikat is lehet bérelni. Az ilyen emberek általában szigorú tekintetűek, tetováltak, és azért bérlik őket, hogy iskolába kísérjék az osztálytársak által zaklatott gyerekeket.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?