Belföld, Hírek

Ma is ázni fogunk: az egész országban zivatarokra és felhőszakadásra figyelmeztetnek

A viharokat jégeső és erős szél kísérheti, a délkeleti országrészben pedig helyenként 50 mm-nél is több eső eshet rövid idő alatt.

 

 

 




 

Az egész országra figyelmeztetést adott ki a szerdára várható viharok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az Időkép előrejelzéséből kiderül, hogy a hét további része is hasonlóan esős lesz.

Szerdán erősen felhős lesz az ég, rövidebb napos időszakokra készülhetünk és napközben ismét egyre többfelé alakulnak ki zivatarok, nagyobb számban a Dunától keletre. Északnyugaton és északkeleten élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet a szél. A csúcshőmérséklet 21-27 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar és felhőszakadás veszélye miatt is az egész országra figyelmeztetést adott ki.

A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kíséri (rövid idő alatt lehulló jellemzően 30-50 mm csapadék, de elsősorban a délkeleti országrészben helyenként ennél több, 50 mm-t meghaladó mennyiség is hullhat), de emellett kisebb eséllyel 60-70 km/h feletti szél, illetve jégeső is társulhat hozzájuk.

Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében másodfokú (narancssárga) figyelmeztetés van érvényben, ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.

 

 

 

Csütörtökön is gyakran zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, ismét többfelé várható zápor, zivatar. A Dunántúlon, valamint a déli tájakon élénk, erős lehet a nyugati-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Pénteken főként az ország északi, északkeleti harmadán valószínű eső, zápor, kevés zivatar északkeleten és néhol délnyugaton. Ezeken a tájakon rövidebb, másutt hosszabb időre kisüthet a nap. Az északnyugati szelet élénk, többfelé erős lökések kísérhetik, délután 20-27 fokig melegszik a levegő.

Szombaton az ország északi tájain lesz jellemző a záporokkal, egy-egy zivatarral tarkított idő. Mindemellett a legtöbb helyen már hosszabb időre kisüt a nap. Az északnyugati szél élénk, erős, helyenként viharos lehet. Napközben 18-25 fok valószínű.

Vasárnap sem lesz száraz az idő, elszórtan alakulnak ki záporok, helyenként zivatar.

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?