Belföld

Karácsony Gergelyre cserélte Szálasi Ferencet a Fidesz egy fotón

‘A budapesti Fidesz szerint belefér, ha emberek ezreinek meggyilkolását, emberek millióinak szenvedését szimbolizáló fotót használják a politikai ellenfeleket lejáratni akaró kommunikációban’ – reagált a főpolgármester.

 

 

 




 

Szálasi helyére a budapesti főpolgármester képét szerkesztették egy fotón, amit a Fidesz Budapest a Facebook-oldalán osztottak meg szerda délelőtt. A fotóval a Hír TV Magyarország élőben című műsor keddi adásának felvételét reklámozták. A műsorban Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke volt a vendég.

A posztban pedig idézték a politikust: „A Lánchíd felújításába nem kell belehalni, elég lenne elkezdeni dolgozni. A felújítás halaszthatatlan, a források rendelkezésre állnak, mégis azt látjuk, hogy Karácsony Gergely munka helyett csak kifogásokat keres és a kormányra mutogat”.

A Lánchíd felújításába nem kell belehalni, elég lenne elkezdeni dolgozni" – mondta Láng Zsolt a Hír TV-ben. A…

Közzétette: Fidesz Budapest – 2020. június 16., kedd

 

 

 

 

A Karácsonyt ábrázoló képet végül lecserélték, de a főpolgármester közösségi oldalán még látható.

Nem volt kétségem soha, hogy a Fidesz politikai ellenfeleként aljas és hazug támadások sora vár rám…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. június 17., szerda

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán egy hosszú posztban reagált a fotóra.

„Nem volt kétségem soha, hogy a Fidesz politikai ellenfeleként aljas és hazug támadások sora vár rám főpolgármester-jelöltként, de főpolgármesterként végképp. Hadrendbe is állították a megmondóemberek sorát, no meg persze a lakájmédiát. Ez ilyen, ebben az országban együtt jár a közszerepléssel. Rendszerint ezek szóra sem érdemesek, Esterházy Péter örökbecsű szavai adnak iránymutatást: „bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá”.

Ma az történt, hogy nem is lakájmédia, hanem a budapesti Fidesz maga azt tartotta helyesnek, hogy Szálasi Ferenc nyilasvezér feje helyére retusálja az én arcomat, háttérben a felrobbantott Lánchíd, előtte a Duna, ami Szálasi és nyilas pribékjei miatt zsidó magyarok ezreinek lett sírhelye. Ezt nem tudom, nem is akarom a szokásos vállrándítással letudni.

A budapesti Fidesz szerint lehet a háborús pusztítással, a nyilasterrorral viccelődni. Szerintem nem lehet. A budapesti Fidesz szerint belefér, ha emberek ezreinek meggyilkolását, emberek millióinak szenvedését szimbolizáló fotót használják a politikai ellenfeleket lejáratni akaró kommunikációban. Szerintem ez megengedhetetlen.

Nem magam miatt, hanem ennek az országnak, ennek a városnak a múltja, jelene és a jövője miatt is. Ez nem politika, ez nem vita, ez aljas és ostoba, az a bizonyos szottyos gyűlölet, aminek nincs helye Budapesten, nincs helye az országban, nincs helye semmiféle politikai vitában.

Én így gondolom. És legyen világos: ez a tiltakozás akkor is megszületett volna, felháborodásom akkor is jogos lenne, ha bárki mást, bármely politikai, közéleti szereplőt ért volna ilyen aljas inszinuáció.

(Az egészhez képest mellékszál, de igaz: a háttérben látható, felrobbantott Lánchidat, a teljes pusztulásból két év alatt építették újjá 1947 és 49 között. A Fidesznek kilenc év sem volt elég a híd felújítására. Ezért fogjuk mi felújítani.)” – írta a főpolgármester.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?