Érdekes, Film

9 híres filmstúdió logója, és ami mögötte van

Rengeteg mindenről fogalmunk sem volt!

 

 

 

DreamWorks

Biztosan láttátok már a DreamWorks logóját, amin egy kisfiú a Holdon ülve horgászik. Az eredeti változatban a gyerek helyett egy felnőtt csinálta ugyanezt, ám a művész, Robert Hunt úgy döntött, csinál egy másik változatot is: azt, amit mi is ismerünk. Mert végülis a kisfiús lett a befutó. Hunt egyébként a saját fiáról mintázta az alakot, aki felcseperedvén sikeres zeneszerző lett.

Columbia Pictures

A Columbia Pictures logóján egy fehér ruhás nő látható, amint a magasba emel egy égő fáklyát. Érdekesség, hogy az 1924-ben született szimbólumhoz nem csak egyvalaki pózolt, a végeredmény több modell fotójának összegyúrásából jött létre. A legnépszerűbb verziót, amit 1992 óta használnak, például egy amerikai háziasszonyról, Jennifer Joseph-ről mintázták.

Metro Goldwyn Mayer

Aki egy film előtt sem látta még a Metro Goldwyn Mayer üvöltő oroszlánját, az valószínűleg nem ezen a bolygón él. Szerintünk az övék az egyik legvagányabb logó, bár az kicsit kiábrándító, hogy egyes források szerint a vadállat valójában nem is bőg rajta, a hangot utólag vágják alá. És hogy miért pont oroszlán? Az ötlet 1924-ben pattant ki Howard Detz fejéből, szeretett egyetemének (a Columbiára járt) sportcsapatát ugyanis a „The Lions”-nak hívták. A cég fennállása óta már öt különböző nagymacska pózolt a logóhoz, Slats, Jackie, Tanner, George és Leo. Utóbbi jelenleg is az MGM-nek „dolgozik”.

Paramount Pictures

A Paramount Pictures logóját William Hodkinson álmodta meg, mintául pedig a Ben Lomond hegycsúcsot választotta, ami Utah-ban államban, szülőhazájában található. A „prototípus” 1924-ben készült el, és 24 csillag tartozott hozzá. Azért éppen ennyi, mert akkoriban pontosan két tucat színész szerződött le a filmstúdióhoz. A modern verziónál már csak 22 csillagot láthatunk, de azt nem tudni, miért.

Warner Brothers

A filmstúdió logója egy pajzsra hajaz, rajta pedig a Warner Brothers elnevezés rövidítése látható. Érdekesség egyébként, hogy a stúdiót alapító 3 testvérnek nem a Warner az eredeti vezetékneve, hanem a Wonskolaser (a szülők orosz bevándorlók voltak). Értjük a cserét: a Wonskolaser Brothers korántsem hangzik olyan jól.

Walt Disney Pictures

A logók közül a legmesésebb a Walt Disney Pictures-é, de a stúdió profilját ismerve ez talán érthető is. 2006-ig a csodálatos Neuschwanstein kastély ihlette változatot használták (ami egyébként a való életben is úgy fest, mintha a meséből lépett volna elő), 2006 után azonban már a párizsi Disneylandben lévő Hamupipőke kastély lépett a helyébe.

 

 

 

 

 

Pixar

Mielőtt a Pixar belekezdett volna az egész estés animációk gyártásába, kisfilmekkel próbálkozott. 1986-ban jöttek ki a legelsővel, amiben egy cuki lámpa, Luxo Jr. is szerepet kapott. Az emberek annyira megszerették, hogy a filmstúdió elhatározta: beépíti a logójukba, méghozzá az „I” betű helyére. A rövidfilm egyébként a szakma elismerését is kivívta, hiszen Oscar-díjra is jelölték.

Lionsgate

A Lionsgate logóját egy vancouveri híd alapján tervezték meg, aminek „véletlenül” még a neve is Lions Gate. A kanadai Vancouverben hozták létre egyébként a filmstúdiót is, itt született az alapító, Robert Altman. Arról nincs tudomásunk, hogy akár a hídnak, akár a stúdiónak köze lett volna bármilyen oroszlánhoz…

Castle Rock Entertainment

A Castel Rock Entertainment eredetileg csak a Stephen King könyveiből készült adaptációk gyártásával foglalkozott. Éppen ezért nem meglepő, hogy nevét Castle Rockról kapta, a képzeletbeli városkáról, ahol a híres író könyveinek nagy százaléka játszódik. A jelképben szereplő világítótorony eredetije szintén az egyik King adaptációban tűnik fel, méghozzá a Hasznos holmik című 1993-as horrorfilmben.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?