Belföld, Hírek

Megrúgta, széket vágott volna hozzá: vizsgázó diák támadt rá az egyik tanárára Hajdúhadházán

Egy hajdúhadházi iskolában támadt rá egy vizsgázó diák a tanárára, akit többször megrúgott, majd egy székkel menekülésre kényszerített – erről számolt be Horváth László miniszterelnöki megbízott szombaton egy, a Facebook-oldalán megosztott videóban. Horváth szerint ez az eset is bizonyítja, hogy szükség van a szigorúbb fellépésre a iskolai erőszak ellen.

 

 

 




 

A miniszterelnöki biztos elmondása szerint a diák többször felsőtesten rúgta, majd egy feje fölé emelt székkel menekülésre kényszerítette tanárát, mindezt azért, mert a pedagógus arra kérte, hogy vizsgázás közben ne használja mobiltelefonját.

„Ez az elfogadhatatlan eset bizonyítja, hogy van olyan iskola, ahol szükség van az iskolaőrségre, illetve azt is, hogy indokoltak azok a jogszabályi szigorítások, amelyeket a kormány az Országgyűlés elé terjesztett, melyeknek célja az iskolai erőszak felszámolása” – fogalmazott Horváth. Hozzátette: van olyan eset, ahol már nem pedagógiai eszközökre, hanem gyors, erős és hatékony közbelépésre van szükség.

A miniszter szerint a mostani nem az első, tanárok elleni erőszakos esete az elkövetőnek, aki eddig az életkora miatt „megúszta” a felelősségre vonást.

 

 

 

Újabb tanárverés történt a napokban

⚠️ Újabb elfogadhatatlan iskolai erőszak történt a napokban.A hajdúhadházi tanárverés bizonyítja, hogy a Kormány jogszabályi szigorításainak minden eleme indokolt.⚠️ Ahol erőszak van, ott sem tanítani, sem tanulni nem lehet!

Közzétette: Horváth Laci – 2020. június 12., péntek

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?