Hírek

Figyelmeztet az Unió: Heteken belül megkezdődhet a koronavírus második hulláma

Az egészségügyért felelős uniós biztos Sztella Kiriákidész figyelmeztette az uniós tagállamok egészségügyi minisztereit egy videó értekezlet keretein belül, hogy a koronavírus járvány közel sem ért véget, mindenkinek továbbra is ébernek kell maradnia és folytatni a teszteléseket, továbbá nyomon kell követni a fertőzéses eseteket a kockázatok elkerülésének érdekében.

 

 

 




 

 

Az Európai Betegség- és Járványmegelőzési Központ előrejelzéseire utalva Kiriákidész elmondta, hogy az első hullám tetőzésén szinte minden uniós tagállam túl van, de a második hullám már a következő hetekben bekövetkezhet.

Fontos, hogy a járvány újbóli tetőzése az országok egészségügyi rendszereit ne érje meglepetésként. Valamint az uniós biztos azt is kifejtette, hogy nagyrészt minden tagállam támogatja, hogy az Európai Bizottság, olyan koronavírus elleni oltóanyagokat vásároljon gyógyszeripari vállalatoktól, amelyek „hatékonynak tűnnek”. A vakcinákat az Európai Unió vészhelyzetre szánt 2,4 milliárd eurós költségvetéséből fizetnék ki – írja az Infostart.

Jelenleg a nyugat-balkáni országokban kezdett el növekedni a fertőzések száma megint, a lazuló korlátozások miatt.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?