Belföld

A leggazdagabb magyarok: Csányi az első, Mészáros Lőrinc „csak” harmadik

Gattyán György előzött a második helyre, de van még pár meglepetés a listán.

 

 

 

 




 

Csak a harmadik helyen található Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyarok százas listáján. A Szakonyi Péter által szerkesztett kiadvány úgy becsüli, hogy a 270 milliárdos vagyonával 26 milliárdot bukott a tavalyi évhez a felcsúti milliárdos – írja a 24.hu.

Csányi Sándor OTP-vezér 310 milliárd forintos vagyonával, amely szintén csökkent, 50 milliárdot, megőrizte a vezető helyét.

280 milliárddal feljött a második helyre Gattyán György. A Docler-csoporton belül az erotikus streamingszolgáltatást nyújtó Jasmin hozza a legtöbb pénzt, amely a világ 36. leglátogatottabb weboldala.

A tízes listából kiestek Demján Sándor örökösei, és felkerült Jellinek Dániel, aki például megvette Tiborcz István részesedését az Appenin Nyrt.-ben, de nála kötött ki a Gellért Szálló, a Sofitel Budapest szálloda és a Duna Plaza is. A fiatal vállalkozó 65,5 milliárdról 115 milliárdra növelte vagyonát, úgy hogy 2017-ben még nem szerepelt a listán.

A legnagyobb vesztesnek a top tízben Bige László tekinthető, aki 58 milliárd forintot bukott tavalyhoz képest, két éve még 220 milliárd forint lehetett a vagyona, ma már csak 112 milliárd, és az ügyészség még börtönnel is fenyegeti.

 

 

 

 

A miniszterelnök veje, Tiborcz István most is a 32. helyen tlálható, csakúgy, mint tavaly, mögötte új ember a listán Vida József, aki a NER főbankára, és a Takarék csoportot vezeti.

Mindössze egy nő szerepel a listán: az ingatlanfejlesztésben utazó Schmidt Mária, akinek a családi vagyona a 21. helyre elég 59 milliárddal.

Érdekes, hogy Simicska Lajos még 27 milliárd, egykori üzlettársa, Nyerges Zsolt pedig 34 milliárd forintos vagyonnal szerepel még mindig a listán.

A vagyonon kívül a közéleti befolyást is mérték, aminek az eredménye hasonlít a tavalyihoz. Az első négy helyen a kormányfőt Csányi Sándor, Mészáros Lőrinc és Matolcsy György jegybankelnök követi, utánuk Pintér Sándor belügyminiszter, Varga Mihály pénzügyminiszter jön, Rogán Antal a 7. helyre csúszott. Az Orbán-családtagok közül Tiborcz a 15., felesége, Orbán Ráhel a 20., a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó pedig a 27. a listán – írja a 24.hu.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?